0
Trochę offtop ale....
Dotyczy AQUARIUS na Górczewskiej.
Poszłam tam dzisiaj po roślinki do pierwszego akwa.
Zamiast roślinek, dostałam niezły stres.
Jeden z pracowników przyprowadził swojego dość dużego pieska, który siedział na długiej smyczy bez kagańca, między regałami, przy akwariach.
Kundel zaatakował moje 2 letnie dziecko oraz mnie.
Właściciel nawet nie przeprosił.
Więcej tam nie pójdę, choćbym miała rybki taksą wozić z pragi.
37
A ja miałam ostre przeżycia po wizycie w Nature Zoo na ul. Jubilerskiej (Warszawa)- w centrum handlowym King Cross.
Brud syf i mogiła! Mało że w każdym akwarium pływało coś zdechłego, spleśniałego bądź gnijącego, to kropką nad "i" był zbiornik pełen martwych samic bojowników. Nie było w nim ani jednej żywej ryby. Co więcej musiały one być martwe przynajmniej drugi dzień, jako że proces gnilny był już ślicznie zaawansowany. W innym zbiorniku leżał jakiś sporawy martwy sumik, a reszta ryb nawet nie próbowała go skubać, bo same ledwo żyły.
Dziewuszka, pracownica sklepu nie mogła jednak zająć się akwariami, jako że była mocno zajęta rozmową z chłopakiem.
Masakra...Ciekawe czy można to gdzieś zgłosić lub coś z tym zrobić, poza samym zwróceniem uwagi pracownikom ( co zapewne przyniosłoby skutki odwrtone od zamierzonego...)
240 litrów
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31.10.2010, 16:52 {2} przez
kahim.)
29
(31.10.2010, 16:51)kahim napisał(a): A ja miałam ostre przeżycia po wizycie w Nature Zoo na ul. Jubilerskiej (Warszawa)- w centrum handlowym King Cross.
Brud syf i mogiła! Mało że w każdym akwarium pływało coś zdechłego, spleśniałego bądź gnijącego, to kropką nad "i" był zbiornik pełen martwych samic bojowników. Nie było w nim ani jednej żywej ryby. Co więcej musiały one być martwe przynajmniej drugi dzień, jako że proces gnilny był już ślicznie zaawansowany. W innym zbiorniku leżał jakiś sporawy martwy sumik, a reszta ryb nawet nie próbowała go skubać, bo same ledwo żyły.
Dziewuszka, pracownica sklepu nie mogła jednak zająć się akwariami, jako że była mocno zajęta rozmową z chłopakiem.
Masakra...Ciekawe czy można to gdzieś zgłosić lub coś z tym zrobić, poza samym zwróceniem uwagi pracownikom ( co zapewne przyniosłoby skutki odwrtone od zamierzonego...)
W tym sklepie miałem również przygody... kupiłem jakieś 3-4 lata temu Gurami które zdechły 2 dni potem i przez nie wyzdychała mi większość moich ryb. Niedawno kupowałem Otoczaki i pani nie wiedziała co to jest..
22
Nie mam zbyt dużego doświadczenia ze sklepami, ponieważ akwarium mam od niedawna, ale szczerze mogę polecić wszystkim:
KAKADU : CH Targówek ul. Głębocka 2x ; Careefour Dw.Wileński ; CH M1 Marki, koło Leroy Merlin. - Warszawa
Diskus : Radzymińska, na przeciwko OBI.
KAKADU - Super obsługa, dobre ceny , spory wybór, jak na sklep ogólny, nie tylko akwarystyka. Fachowe podpowiedzi , dobra atmosfera, świetna opieka nad rybkami, możliwość sprzedaży własnych ryb za około.25-30% ceny w sklepie przy zakupie. Rabaty. Ogólnie super.
Diskus - Olbrzymi wybór kilkaset gatunków ryb i roślin. Ryba zarówno za 3zł jak i za 500-2000 zł. Giełda ryb, możemy przynieść własne i wystawić, coś w stylu allegro. Wielkie zbiorniki o pojemności nawet 2000l . Ogólna pojemność zbiorników 40000l !!!.
Serdecznie Pozdrawiam.
Jeśli potrzebujesz pomocy w założeniu akwarium lub szukasz kogoś kto może Ci założyć lub zrestartować akwarium. Pisz!
37
Dziwne, że zachwalasz Kakadu, bo ja mam kilka nieprzyjemnych z nimi doświadczeń. Notorycznie powtarza się historia ze sprzedażą rybek do kuli, sporo martwych ryb dryfuje po zbiornikach, a obsługa, no cóż ... zależy jak trafisz

"Dobre ceny" w KAKADU, to raczej jakiś żart ( szczególnie jeśli chodzi o sprzęt)
240 litrów
22
Jeśli chodzi o KAKADU, dużo sprzętu tam nie kupowałem, ale bynajmniej w tych sklepach w których byłem jest OK.
To zależy, ja akurat korzystam z KAKADU na dw.Wileńskim, pracuje tam mój znajomy, i zawsze mam info kiedy przyszły rybki, czy chorowały itd. Dlatego wiem, ale generalnie kupując jakieś rzeczy w innych KAKADU , też nic mnie specjalnie nie poraziło negatywnie.
Nie mówię o wiedzy sprzedawców, ale o samym fakcie sprzedaży i obsługi.
Jeśli potrzebujesz pomocy w założeniu akwarium lub szukasz kogoś kto może Ci założyć lub zrestartować akwarium. Pisz!
2
A ja polecam:
+mały sklepik w Górze Kalwarii na ulicy Pijarskiej przy VIVO i na przeciwko GAGI. Jest tam starszy pan i jak dla mnie się zna, nie spotkałam się nigdy z martwymi rybami. Ma tam ich mało, ale są zdrowe.
+ wiem wiem, sieciówka, ale tam akurat jest dobra obsługa... Kakadu w CH Janki. Kupowałam tam rybki i nie chorowały, brak trupków w sklepie.
To teraz minusy:
- Kakadu w CH Auchan w Piasecznie. Przywlekłam z tamtąd chorubsko, raz nawet wskazałam panu trupka, chociaż go wyłowił.
- Sklep zoologiczny na bazarku w Piasecznie przy ul Wojska Polskiego. Nawet nie chce mi się komentować...
- Kakadu Łodź Manufaktura
Osobiście teraz się zaopatruję na starcie w Łodzi i nie ma problemów, chociaż nie ma reguły, bo może się trafić coś z jakąś zarazą.
19
Sklep w Strzelcach Opolskich
Duży wybór rybek
Dużo rozmaitych rodzajów ryb i krewetek
Setki rodzajów jedzenia
Ul.Krakowska
13
AQUA BORO opole,duzy wybór i ciekawe ryby ale obsługa straszna i ryby na 90% z ospą i innym plugastwem.
dwa razy popeniłem błąd zakupu tam ryb i dwa razy masakra w baniaku.
kolejna masakra to ZOO NATURA w kompleksie Karolinka.ryby sprzedawane od narybku,pyszczaki już od 2-3 cm długości.poprostu hurt.naprawdę nie polecam tych dwóch sklepów.
jeżeli juz mieszkasz w opolu lub dokonujesz zakupów to tylko sklep na ul.reymonta, są od zawsze i rozeznanie i wiedze maja wspaniałą.
5
Co do Kakadu - sklep pół na pół. Obsługa zna się na rybach, duży wybór sprzętu (jak na sklep ogólnie zoologiczny), ale ceny wcale nie są niskie.
1x dorosła gupiczka
63x młode gupiki (od 1 tygodnia - 1,5 miesiąca)
Początkująca akwarystka ^^
STOP hodowli ryb w kulach !![/font][/font]