• 1 Głosów - 4 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Idiotyzm i głupota sklepów zoologicznych (a właściwie ich klientów)

Jokeru napisał(a):Może tak w drugą stronę się pobawimy? Idiota klientów przychodzących do sklepów zoologicznych?
Co druga osoba pyta się co można wsadzić do kula i jaka ryba nie wymaga sprzętu. Kolejne osoby mają akwaria do 100l, a w nich II wojnę światową, a i tak nie słuchają rad i wiedzą swoje.
Śmiejesz się ze sprzedawców, a sam uważasz, że się znasz?

Tak uważam ze znam się bardziej na akwarystyce niż większość pracownikow "zoo"sklepów. Nigdy nie miałem żadnych problemów z rybami, bardzo często dochodziło tez do tarla wiec zle mieć nie mogły. Może i racja ze obecne akwa mam przerybione, nic na to nie poradzę. Nie mogę się przecież rzadzic rybam które przywlekla do domu moja rodzina. W krewetkarium tez nie mam gęsto 40l i 10 red cherry które sukcesywnie oddaje do zaprzyjaznionego sklepu akwarystycznego w ktorym kiedyś przez wakacje pracowałem. Tak wiec z całym szacunkiem do Ciebie Jokeru uważam ze mogę krytykować i wysmiewac błędy i głupotę sprzedawców z zoologow. Z reszta Polska jest wolnym krajem wiec mogę przedstawiać swoje poglądy.

Dobra koniec offtopu! Myśle ze ten temat powinien zostać zamknięty bo istnieje w zasadzie po nic. Każdy ma swoją opinie na ten temat.

Nie, dlaczego zamykać? Ktoś nie podchwycił Twojej zabawy i Cię nie poparł Cię więc zbierasz zabawki i zamykamy temat? Nie.. Temat jest w 'humorze' więc bawmy się dalej Wink
Dziwne masz podejście do akwarystyki skoro nie możesz rządzić rybami, które przynieśli domownicy. Nie możesz wyrzucić rybki którą przyniosła mama (albo inny domownik) bo to jej rybka? Nie ważne, że pasuje jak wół do karety i nie ma na nią warunków? Interesujące...

Popraw mnie jeżeli się mylę ale
Cytat:(...)sklepu akwarystycznego w ktorym kiedyś przez wakacje pracowałem. Tak wiec z całym szacunkiem do Ciebie Jokeru uważam ze mogę krytykować i wysmiewac błędy i głupotę sprzedawców z zoologow.
możesz wyśmiewać sprzedawców ponieważ sam pracowałeś w sklepie zoologicznym? Trochę trąca hipokryzją.
Zresztą skoro pracowałeś w zoologu powinieneś wiedzieć jacy klienci się zdarzają i jakie mają pytanie i podejście. Paru normalnych na 100 to już coś.

Na koniec nie kwestionuję tego, że
Cytat:(...)Polska jest wolnym krajem wiec mogę przedstawiać swoje poglądy.
Ty przedstawiasz swoje, a ja swoje. To czy Ci się moje podobają to już odrębna kwestia.

Masz pytania - 600-717-223

gg: 6643531

http://aquaparadise.fora.pl/ - Zapraszamy :)
www.jokeru.cba.pl

Piszę poprawnie po polsku

Ja tylko zaproponowalem zamknięcie tematu...

Prawda zdarzali się klienci proszacy o kule z rybka. Ale wtedy zadaniem sprzedającego przekonać jest do wyboru akwarium a nie sloika z odpowiednia obsada i doradzenie jak i co zrobić. Dodam tylko ze zysk jest zawsze większy ze sprzedaży akwa niż kuli, wiec tym bardziej sprzedawcy powinno zależeć.

Co do akwariow posiadanych przeze mnie to nie mógłbym przecież wywalić takiej ryby do kibla? Obecnie nie mam warunków na otworzenie nowego zbiornika tym razem około 500 litrów wiec rybki na obecna chwile musza jakoś wytrzymać, długo to nie potrwa bo jeszcze z miesiąc.

Akwariami zajmuje się już 10 lat wiec mam o nich już jakieś pojęcie...

kiedyś kupiłam sobie książkę o złotych rybkach. W tej książce napisali że w kuli można trzymać welony (parkę lub więcej)
jeżeli sprzedawcy i klienci czytają takie książki to się nie dziwię że opowiadają takie głupoty

www.viva.org wejdź i podpisz petycje

akwarystą trzeba się urodzić akwarium może mieć każdy

nie wdawaj się w dyskusje z głupim. Zniży cię do swojego poziomu i pobije doświadczeniem

Michau1906 napisał(a):Akwariami zajmuje się już 10 lat wiec mam o nich już jakieś pojęcie...
Tyle lat prawie ma akwarium moja ciotka, która do tej pory nie wie jakie ryby ma w akwarium. Po tylu latach nauczyła się, że ma neonówki (neonki) w akwarium. Także jeżeli dla Ciebie wyznacznikiem jest czas to w tym miejscu możemy zakończyć naszą dyskusję Smile

Jako sprzedawca powinieneś wiedzieć, że większość osób patrzy na koszta. Kupno akwarium, pokrywy, filtra, grzałki, etc jest na pewno wyższe niż kupno kuli i rybki.
Co do zysków. Jeżeli masz prowizję to fakt. Są jednak różne szkoły. Jedni wolą sprzedać coś droższego raz na jakiś czas, a inni coś tańszego ale częściej.

P.S. - wszyscy po zwróceniu im uwagi piszą, że już niedługo zmieniają akwarium na większe - odpowiednie dla danej rybki. Nie to, żebym Ci nie wierzył oczywiście Smile Odnotuję to sobie i za miesiąc się przypomnę, abyś pochwalił się nowym zbiornikiem w galerii Wink

Masz pytania - 600-717-223

gg: 6643531

http://aquaparadise.fora.pl/ - Zapraszamy :)
www.jokeru.cba.pl

Piszę poprawnie po polsku

Myślę że moderator nie powinien prowadzić offtopu. Dla mnie to szukanie zaczepki lekkie.

krzychu777 napisał(a):Myślę że moderator nie powinien prowadzić offtopu. Dla mnie to szukanie zaczepki lekkie.

Moderato ma tą przewagę, że może sobie bez problemu podyskutować (jak każdy, a co on inny?? Nie może rozmawiać??) a potem cały OT wyczyścić.

Tak, a jak już sobie popisze i to wyczyści to dla przykładu przyzna sobie bana Wink

Zresztą po co czyścić temat, w końcu to Humor jest Smile

Jokeru napisał(a):P.S. - wszyscy po zwróceniu im uwagi piszą, że już niedługo zmieniają akwarium na większe - odpowiednie dla danej rybki. Nie to, żebym Ci nie wierzył oczywiście Smile Odnotuję to sobie i za miesiąc się przypomnę, abyś pochwalił się nowym zbiornikiem w galerii Wink

Drogi Jokeru, nie ma problemu proszę tylko, żebyś przypomniał mi o tym na PW, ok? Na ogół nie używam komputera, więc to będzie najprostsze i najszybsze rozwiązanie.

Pozdrawiam Smile

No dobrze, ale to że uwaga została zwrócona moderatorowi nie oznacza że inni mogą robić to samo Tongue

Skocz do: