• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[318L] ogólne +obsada by Viper1989

strojter napisał(a):Pistia nie jest w najlepszej formie, co widać po korzeniach.Ta cabomba po lewej chyba jest od niedawana.Niedługo nie będzie taka piękna.Zbiornik jest głęboki, aświatła nie wiele.Podoba mi się połączenie piasku z otoczakami.

to jeśli mało tego światła to co mam dorzucić?Smile
dodatkową lampe do pokrywy?ile wat?
60wat wydawalo mi się że wystarczająco.

318L 2x30wat sylvania +UV
Aqua Shut 450l/h +AQUA EL 1000l/h UV
obsada:
Nowa,w dużej mierze:)
http://www.akwaswiat.net/-318l-ogolne-ob...-9330.html
jak pomogłem daj + :) odwdzięcze się

Swiatła nie jest wystarczająco, co widać po roślinach.Zbiornik jest bardzo głęboki i nie wiem czy świetlówki dadzą tu radę.Dołożyłbym jeszcze ze 2x54w, ale i tak na wymagające rośliny bym nie liczył przez głębokość.

Pisząc poprawnie wyrażasz szacunek dla użytkowników czytających Twoje posty.

Masz w tym akwa 167 ryb. Nie uważasz, że troche za dużo ?Smile

Akwarium z tymi dekoracjami to tak sobie wygląda . Ogólnie nie jest złe tylko zredukuj obsadę.

112l-Meeki
53-Krewetkarium

strojter napisał(a):Swiatła nie jest wystarczająco, co widać po roślinach.Zbiornik jest bardzo głęboki i nie wiem czy świetlówki dadzą tu radę.Dołożyłbym jeszcze ze 2x54w, ale i tak na wymagające rośliny bym nie liczył przez głębokość.

Akurat zdjęcia były robione na włączonej jednej lampie.
Być może jest mało tego oświetlenia ale coś wykombinuje sobie.
Standardowa pokrywa ma tylko podłączenia na 2 lampy,więc duży orzech do zgryzienia przede mną Big Grin

Marcin1o5 napisał(a):Masz w tym akwa 167 ryb. Nie uważasz, że trochę za dużo ?Smile

Jest tego sporo,ale nie ma przerybienia/"zupy rybnej".
Wszystko żyje w harmonii i spokojuSmile

obsada:

No jak uważasz ja mam troche inne zdanie na ten temat.Smile

nie martw sie, krytykowac jest zawsze najlatwiej dlatego wszyscy zazwyczaj tak sie zachowuja. Ja doszlam do wniosku, ze na temat gustow sie nie dyskutuje Smile Probuj, zmieniaj zadowalaj dziecko (sama mam dwoje) i ciesz sie swoim akwa. Jezeli tylko nie szkodzisz rybom, to jest dobrze- sprawdz parametry wody- martwi mnie muszla...
Powodzenia Smile

Witam,wkrótce wrzuce nowe zdjecia baniaczka.
roslinki ladnie poszly w gore i pozbylem sie przede wszystkim ceramiki i innych nie potrzebnych rzeczySmile
pozdrawiam

obsada:

Czekamy na nowe zdjęcia baniaka i ocena postępu: )

112l-Meeki
53-Krewetkarium

viktim napisał(a):nie martw sie, krytykowac jest zawsze najlatwiej dlatego wszyscy zazwyczaj tak sie zachowuja. Ja doszlam do wniosku, ze na temat gustow sie nie dyskutuje Smile Probuj, zmieniaj zadowalaj dziecko (sama mam dwoje) i ciesz sie swoim akwa. Jezeli tylko nie szkodzisz rybom, to jest dobrze- sprawdz parametry wody- martwi mnie muszla...
Powodzenia Smile

Tak, tylko ze jak ktos lubi ryby to stara sie im zapewnic jak najlepsze warunki, tu tego nie ma.

450l
2xalbino red tiger oscar
2xalbino red oscar
1xGlyptoperichthys gibbiceps
1xLiposarcus pardalis
2xmastacembelus favus

Skocz do: