1
24.02.2009, 20:48
No i co z tym fitrem bo właśnie dzisiaj miałem go kupić i to przez internet. Dobrze że tego nie zrobiłem. Chyba tego nie zrobie, ale jak nie ten to który do zbiornika 200l??
Piszę poprawnie po polsku
3
Wydaje mi się,że w tym przedziale cenowym lepszego nie kupisz. Ja posiadam e1500 i nic a nic mi nie buczy. Może "tiger" rzeczywiście ma jakiś trefny. Niestety tego nigdy nie przewidzisz co możesz kupić przez internet lub w sklepie. Kupuj od takich sprzedawców co jasno mają napisane warunki gwarancji.
Wybór jednak należy do Ciebie.
Pozdrawiam
Akwarium 240 L
http://piter-52.fotosik.pl/albumy/578612.html
- JBL Cristal Profi e1500
- 38 rybki (ogólne przerybienie )
http://piter-52.fotosik.pl/albumy/578613.html
- 3 krewetki
- Anubiasy, kryptokoryny, Cabomba caroliniana, echinodorus, gałęzatka
1
hmmmm.... Do wyboru tetra tec ex700 albo JBL Crystal profi e900??
Kto na co stawia?? Zbiornik 200l
24
Ja za jakieś pewnie 2 tygodnie powiem czy się uspokoił.
Co do filtra najlepiej kupić u siebie w sklepie, jak nie ma to poprosić o sprowadzenie. Mi sprowadził i w sklepie e900 kosztuje w siedlcach 233zł, w drugim sklepie powiedział że 280, a na allegro ceny za nowe zaczynają się od ok 250 z przesyłką. Jeżeli ktoś kupi na allegro niech wymaga od sprzedającego aby wypełnił gwarancje i dał paragon, jak to zrobi to w przypadku awarii sami odsyłacie do warszawy lub przez sklep. Jeżeli jakiś sklep handluje JBL u Ciebie w mieście a filtr z allegro to myślę że jest okazja dogadać się z sprzedawcą aby on go wysłał(zero kosztów ewentualnie browar) bo przedstawiciele jeżdżą 1/2 na tydzień.
Wracając do hałasu w necie są opinię że jest cichy i jestem pewien że musi tak być!!!! może to nie będzie absolutna cisza lecz musi być co najwyżej lekki szum z odległości kilkunastu centymetrów, tak ma znajomy a mój buczał jak cholera i w wibracje wpadał, ufam że to te wirnik.
Najlepiej byłoby przejść się do kogoś kto ma i samemu ocenić.
Ja wybrałem jbl, choć myślałem mocno na tetrą.
Z technicznego punktu widzenia sprawdź na allegro ile jest części zamiennych do jbl a tetry(ale w jbl 4 lata gwarancji)
Trudny wybór.
Pozdrawiam.
1
Hmmm Tetra daje też 4 lata a ja chciałem kupić w sklepie internetowym Rybarium.pl zamówiłem już u nich szafkę mają dowieźć w tym tygodniu. Teoretyczniej trochę pewniej niż na allegro ale zobaczymy za tetre tec ex700 235 zł za Jbl Crystal profi e900 256 zł zaraz zadzwonię i pogadam z tym gościem odnośnie gwarancji. A w Twoim przypadku to musi być coś nie tak i to najprawdopodobniej coś z wirnikiem, a może coś się poluzowało, niedokręcone?? Zdecyduje się chyba jednak na tetrę, ale odezwę się jak już wszystko będzie zainstalowane. Pozdrawiam
3
Ja też mam dylamat okło 400zł. to duzo wydać na filtra ja potrzebuje minimum 1000 l. przepływu, a nigdy nie miałem kubełka a zastanawiam się nad tetrą ex 1200 i jbl 1500. Piter_52 jak możesz to opisz mi działanie jbl i jaka jakość wykonania? a porównywałeś z tetrą bo ja patrząc na parametry, zauwazyłem tylko, że tetra mniej prądu pobiera a jbl ma wiekszy przepływ wody, ale nic mi to nie mówi? A boję się wydać nie mało kasy na filtr który będzie szfankował lub cza będzie kupić nowy?Poradzcie bo nie mam pojęcia i nie znam się na kubełkach gdyż jeszcze nie miałem zadnego pozdrawiam.
24
Tu masz działanie filtra fajnie pokazane-
http://www.jbl.de/factmanager/index.php
3
Ale polecilibyscie mi ten jbl czy nie? Bo dalej nie mam pojęcia czy kupić.
0
11.03.2009, 22:49
Witam, czy mając ten filtr z podłączoną deszczownią bede potrzebował dodatkowego napowietrzenia,czy to powinno wystarczyć razem z roślinkami ??(200l Towarzyskie Azja-Ameryka)
24
Jeżeli deszczownie dasz ponad lustro wody to powinno Ci wystarczyć tego powietrza co zrobi, ale po co Ci skoro masz rosliny, chyba mija się z celem.