• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

małe mieczyki

poczekam jeszcze z 2 tygodnie i wpuszcze je do akwarium Big Grin powinno być dobrze

a dokarmiasz jakoś ten narybek?? jaki pokarm stosujesz??

dokarmiam tym samym pokarmem co inne ryby, tyle że dosłownie "zproszkowanym" i wcinają aż miło popatrzeć Big Grin a pokarm to "ichtio vit" z Tropical'a. A mieczyki wyglądają już tak jak na fotach, sory są troche niewyraźne ale robiłem zdjęcia komą a i rybki są bardzo ruchliwe :] hehe

Załączone pliki Miniatury

śliczne maluchy Smile
gratuluje

Piękne maluszki ale proponuje odłożyć najtańsze pokarmy tropicala ochtiovit i inne z serii VIT. Wielu akwarystów twierdzi, że nie ma tam żadnych wartości odżywczych. Proponuje Ci kupic jako główne Tropical Spirulina Super Forte 36% i do tego Tropical KELP ALGAE FLAKE i 2 razy w tygodniu Tropical D-Allio. Do tego raz/ dwa razy w tygodniu podawaj im coś z tego: sparzona i rozdrobniona sałata zielona, sparzony i rozdrobniony groszek(może być z puszki), ugotowany BEZ SOLI makaron, brokuły, marchewkę, banana. Dieta ta tyczy nie tylko młodych ale wszystkich ryb jakie masz. Jak podajesz im tylko jeden pokarm to tak jakbyś jadł przez całe życie tylko i wyłącznie frytki ; ) Pozdrawiam

w sumie oddałem już 39 małych Big Grin a w kotniku jeszcze ich trochę zostało :] i pare dni temu wypuściłem na próbę z kotnika 3 sztuki i miewają się bardzo dobrze xD inne ryby ich nie ruszają, chyba dzisiaj wypuszcze z kotnika wszystkie co zostały Big Grin jest ich w granichach 10-15,a co do pokarmów to pomyślę, bo zamówiłem nowe akwarium, tym razem 112l i jak będę kupował potrzebne rzczy to i zastanowie się nad pokarmami :] a z tropical'a kupiłem jeszcze "green algae wafers" dla glonojada, ale on czasami się mniej tym interesuje niż inne ryby, które cały czas "dziobią" te wafers'y i widać że to im smakuje Big Grin

mieczyki zostały wypuszczone z kotnika :] i jak narazie elegancko śmigają sobie po akwarium Big Grin nie ma problemów z innymi rybami, a jest już nowe akwarium, więc za jakiś czas jak się wszystko urządzi i całe akwa dojrzeje to będą miały gdzie pływać w tych 112 litrach :]

Skocz do: