• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Obsada bardzo wąskiego i długiego akwarium i problemy związane z takimi zbiornikami

madzirom napisał(a):kiryski są ładne... a powiedzcie nie będzie problemu gdybym oprócz kiryska panda dodała inne z tej rodziny??

Będą żyć w zgodzie, ale uwirerz mi lepiej prezentują się ten sam gatunek ze 20 sztuk. To było by super.

Pozdrawiam
Rafał

Może zamiast kirysków,jakieś małe pielęgniczki?
Tylko czy będziesz w stanie zapewnić im wodę na poziomie pH ok6 i zerowych twardościach GH/KH?

myślę, ze bym sobie poradziła... wiem ze jest trochę pracy związanej z testami wody, podmiankami itp, ale właśnie dlatego pół roku wcześniej zaczynam zbierać informacje, żeby zadbać o to akwarium...

A o jakich dokładnie gatunkach myślałeś??

pielęgniczka borelli, ramireza, viejta, agassiza, kakadu. na pewno są jeszcze inne, z tym że trudno je będzie dostać. zobacz na www.apisto.pl
ii wesołych świąt ; )

Te gatunki powinny być ok
-Apistogramma borellii
-Apistogramma gephyra
-Apistogramma trifasciata
-Mikrogeophagus ramirezi

mój kolega ma w ścianie i ma Zwinniki jarzeńce i się dobrze trzymią dlatego własnie na tą sytuacje je polecam.

A powiedzcie jakie żyjątka porucz krewetek mogą żyć w takim akwarium?? Bo słyszałam np różne opinie o rakach, jedni piszą, że zjadają ryby, inni że nie...

A tak przy okazji życzę dziś wszystkim wesołych świąt Smile

raki są faktycznie dość agresywne, możesz spróbować z krewetkami wielkoramiennymi, jeśli nie chcesz zwyklych (ale tylko tymi z małymi szczypcami) polecam http://www.akwaria.pl/krewetki/, poza tym mozna by się pokusic o jakies slimaki albo karliki szponiaste (tutaj musisz zadbać o roślinność pływającą, żeby miały na czym odpocząć)

8 - kirysków pigmejSmile
10 - neonek innesaSmile

Zdecydowałam się napewno na pielęgniczkę ramirezi, proszę powiedzcie najlepiej kupić parkę czy 2 samiczki i 1 samca??
Czy mogę więcej sztuk do akwarium o takiej wielkości??
do tego neonki...

Skocz do: