Temat zamknięty
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Akwarium dla pyszczaków

mikołaj napisał(a):W takim akwarium mugłbyś miec dwa gatunki po trzy sztuki w kąplecie,
w takim kąplecie powinnen byc jeden samiec i dwie samice .
Powińeneś zacząc od naj prostszych gatunków np;lombardoj , red red zibra , złotopłetwe , labidochromis cerukeus .Smile
Panu już podziękujemy. Gratuluję fantazji i odeślę do google i na naukę pisania do podstawówki.
BTW - miałeś kiedykolwiek pyszczaki? Lombardoi polecasz jako najprostszy gatunek? Naprawdę gratuluję fantazji.

Masz pytania - 600-717-223

gg: 6643531

http://aquaparadise.fora.pl/ - Zapraszamy :)
www.jokeru.cba.pl

Piszę poprawnie po polsku

http://www.malawi.org.pl/?view1=obsada

wynika z tego, że na 15-20l jeden osobnik. mam wrażenie, że u niektórych pasja przeradza się w fanatyzm przez co ludzie stają się niezbyt mili dla tych, którzy chcą dopiero posiąść jakąś wiedzę.

Jeżeli to akwarium jest za małe na jeden łagodny gatunek to tym bardziej na dwa gatunki takich ryb jak lombardzki czy red-red
Oprócz przeliczania litrażu na ilość ryb,liczy się charakter danego gatunku

g_kosmider wiedza poparta własnym doświadczeniem jest chyba więcej warta niż ślepe cytowanie czyjegoś artykułu.
Jak rozumiem w akwarium 30-40l mogę już trzymać parkę pyszczaków?
Zresztą patrząc na litraż Twojego zbiornika i jego obsadę (jeżeli treść sygnaturki jest prawdziwa) widzę, że nie mamy za bardzo o czym rozmawiać...
Szkoda, że w taki ładny sposób nie poczytasz o wymaganiach własnych ryb.
I tak dla mojej własnej ciekawości - miałeś kiedykolwiek pyszczaki?

Masz pytania - 600-717-223

gg: 6643531

http://aquaparadise.fora.pl/ - Zapraszamy :)
www.jokeru.cba.pl

Piszę poprawnie po polsku

mikołaj gratuluje wiedzy na temat pielęgnic bo nie widziałem twojego akwarium i nie wiem co ty w nim masz ale myślę że się nim pochwalisz ????? ja myślę że najmniejszy litraż dla pyszczaków to akwarium 112l mam takie akwarium i to nawet jest za małe dla tych ryb więc będę musiał sprawić im 200l i sądzę że ty też od takiego powinieneś zacząć

bony14akwa napisał(a):mikołaj gratuluje wiedzy na temat pielęgnic bo nie widziałem twojego akwarium i nie wiem co ty w nim masz ale myślę że się nim pochwalisz ????? ja myślę że najmniejszy litraż dla pyszczaków to akwarium 112l mam takie akwarium i to nawet jest za małe dla tych ryb więc będę musiał sprawić im 200l i sądzę że ty też od takiego powinieneś zacząć

Pomyśl o 120x40x40,jeżeli chcesz akwarium ok.200l

Jokeru napisał(a):g_kosmider wiedza poparta własnym doświadczeniem jest chyba więcej warta niż ślepe cytowanie czyjegoś artykułu.

Żeby napisać ów artykuł również trzeba mieć jakieś doświadczenie bądź wiedzę od innych osób na ten temat.

A moja obsada jest jak najbardziej prawdziwa, co zapewne cię zaskoczy ryby mają się dobrze oraz są pełne życia. W porównaniu do niektórych nie jestem fanatykiem i megalomanem tylko po to, żeby mieć większe akwarium od innych i móc się podniecać na forum. A pyszczaki miał mój znajomy nim wyjechał za granicę przy akwarium 80l miał ich młodych ok 6 później zszedł do 4 i był zadowolony, a ryby były zawsze zdrowe. Takie sprzeczanie się o litraż, gdy można już o dużo wcześniej zapewnić odpowiednie warunki wygląda trochę tak jakby się sprzeczał koleś co ma Mercedesa z tym, co jeździ maluchem. Wiadomo - lepsze większe. Ale że mniejsze nie znaczy, że komfort jazdy równy jest zeru. To tylko arogancja kierowcy mercedesa

Haha chyba ryby do Ciebie w Wigilię zaczęły mówić skoro wiesz, że im jest u Ciebie dobrze??? Poczytaj najpierw o swoich spraw im dobre warunki, a później radź innym. W 80l? Brak słów co do niektórych ludzi. I nie porównuj ryb z samochodami. Mamy im stworzyć jak najlepsze warunki, nie takie żeby tylko pływały. I tak wiadomo, że nigdy nie będzie im tak dobrze jak w jeziorze, ale można to chociaż przybliżyć

Minimalna powierzchnia dna akwarium dla pysiow to 80x30.
Absolutnie minimalny harem to samiec + 2 samice, a najlepiej 1+3

OSOBISCIE probowalem trzymac harem pseudotropheus saulosi (1+3) w akwa 70x35 - teoretycznie powinno wystarczec dla jednego haremu z tego gatunku, ale w praktyce ryby nie czuly sie komfortowo, nawet pomimo tego, ze 2 razy doszlo do udanego tarla.

Na tym zamykam dyskusje
Temat zamknięty

Skocz do: