• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

BOCJA WSPANIAłA - pytania

baniana napisał(a):bocja wspaniała - to nie dla mnie ryba- kiedyś miałam ją ale mnie denerwowała, szalała i demolowała akwa - w końcu wyskoczyła z akwa - tylko to szalone sworzenie mogłoby to zrobić - i na środku przedpokoju przez nikogo niezauważona - odeszła...
a w akwa zapanował błogi spokój...Smile

powinno się przykrywać akwa Sad(

Akwaria obecnie nie posiadam, będę miał nowe na początku wiosny :P

zamknięte jest ale że bocja wspaniała to już wiedziała jak to zrobić...

tutaj więcej fotek mojego baniaczka... zapraszam... http://good-times.webshots.com/slideshow...9341OCWXAE
Wink 

Mam bocje wspaniała czarna i nagle zmieniła kolor na biały lecz potem na czarny co to jest??

Bocja się zestresowala i tyle.

P.S Nie ten dział.

Pozdrawiam
Rafał

Ah.. Dzieki bo sie bałam ze cos jej sie stanie :*

Tematy zostały połączone.
Kejdi

Mam pytanie mojej bocji też zrobił się pękaty brzuch ale rybki karmie 2 razy dziennie a pokarm nie spada za bardzo na dół i nie widziałem żeby jadły pokarm który im sypie żywią się ślimakami po to są w moim akwa Smilemają po 5-7 cm mam 2bo akwa małe 112l czy ona ma ikre?

Wnioskuj ja mówię po POLSKU -= KALIBER 44 =-

Oto w nowym świecie cie wita
eMAGieIKa
i PaktoFoniKa

a mógłbyś dać fotkęSmile

Spróbuje, ale nie będzie to łatwe ponieważ mam dużo kryjówek one tam często buszują a rzadko kiedy wychodzą.

Wnioskuj ja mówię po POLSKU -= KALIBER 44 =-

Oto w nowym świecie cie wita
eMAGieIKa
i PaktoFoniKa

witam dolacze sie do dyskusji, mam dwie bocje wspaniale ( moje "tygryski" ) karmie je i inne moje rybki raz dziennie, wieczorem daje im dodatkowo "na przegryzke" pol malej kostki mrozonych czerownych larw komarzych i nie narzekam na ich przekarmienie , wcinaja tez slimaki po ktorych ja tylko znajduje puste muszelki. Z tego co tu wyczytalam na forum i w netzu ciezko jest z ich rozmnozeniem. Jest mozliwosc sprawdzenia plci bocji? Moje dwa "tygryski" sa bardzo towarzyskie i rozrabiaja tylko ze soba inne rybki zostawiaja w spokojuSmile

Moje akwarium 112l :
1 zbrojnik niebieski
1 mieczyk-ona
2 otoski
3 kardynalki
1 bojownik syjamski-on
3 Prystelka barwna
4 platynki -po parce
2 bocja wspaniala

To nie choroba. Jak masz bocje to musisz sie przygotowac na rozne niespodzianki takie jak nietypowe zachowania, itp. To, ze bocja ma wypchany brzuch nie znaczy nic wiecej niz to, ze sie najadla. Jest to dla bocji normalne. Nawiasem mowiac to: 1) bocji wspanialych musi byc minimum 4-5 bo tylko wtedy bedziesz mogl obserwowac ich niesamowite zachowania, 2) 112 litrow to za malo dla bocji wspanialych- rosna powoli ale osiagaja spore rozmiary. Mam 6 wspanialych i 3 siatkowane a moje akwa to praktycznie bocjarium specjalnie zaaranzowane dla tych ryb. Pozdrawiam

Skocz do: