• 5 Głosów - 4.4 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[200l] Czarne wody Ameryki Południowej - już są ryby

Jak dla mnie najnaturalniej ułożenie wygląda na 2 zdjęciu. Ale i tak mało korzeni jak na mój gust Smile

"Alejami wycackany szedł se jakiś gość,
Facjata niby owszem, może być.
I nagle potknął się o kamień rycząc "Och, psiakość!
Jak oni mogą w tej Warszawie żyć!...""

Większą liczbą niestety nie dysponuje Smile Wydaje mi się, że to kwestia ich odpowiedniego ułożenia, coś można jeszcze dorzucić ale też bez przesady Smile Coraz bardziej przekonuję się właśnie do tego drugiego ułożenia, może ten duży tam wcisnąć zamiast tego po prawej, albo jakiś mniejszy?

moim zdaniem zdjęcie nr 2 jest chyba najmilsze dla oka, znaczy ułożenie 2.
ps. po co Ci płyta osb?

Bo będę budował nad akwarium coś na wzór brzegu rzeki/jeziora.

czekam zatem na fotorelację, ponieważ nie moge sobie tego co piszesz wyobrazić Smile

Harek, zobacz mój temat w galerii, nikt sobie mojej wizji nie wyobrażał Big Grin

Piczu, wg mnie ten duży korzeń jest za duży i wizualnie pomniejsza akwarium. Wpakuj go jakoś połowicznie w część lądową a wodę. Potem posadź na nim jakieś epifity.

Może to dobra myśl Smile Zobaczę jak to będzie wyglądało w praktyce.

Prace trochę ruszyły do przodu, więc wstawiam aktualne zdjęcia.

Odpływy z hydroponiki (2 normalne i 1 bezpieczeństwa), dopływ jeden po drugiej stronie:

I od środka:

Całość konstrukcji:

Elegancko się zapowiada.
Niepotrzebnie dawałeś te klamry trzymające doniczki. Szkoda kasy. Trzeba było przykręcić je wkrętami.
I żeby było taniej to większe wypukłości rób ze styropianu, wykańczaj pianką.

(28.01.2014, 21:16)cinek1916 napisał(a):  Niepotrzebnie dawałeś te klamry trzymające doniczki. Szkoda kasy. Trzeba było przykręcić je wkrętami.

W doniczkach będzie woda, bo będę eksperymentował z uprawą hydroponiczną, więc doniczki muszą być szczelne, a klamry miałem na zbyciu, więc stratny nie jestem Smile

(28.01.2014, 21:16)cinek1916 napisał(a):  I żeby było taniej to większe wypukłości rób ze styropianu, wykańczaj pianką.

Tak też właśnie robię Smile

Skocz do: