• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

300L ogólne 1 tydz.

(20.01.2012, 22:15)HELL BOY napisał(a):  To dawaj 50neon innesa i 20kirysek panda :p

właśnie myślę nad dokupieniem neonów ,ale na razie poczekam aż rośliny podrosną bo część dostałem innych niż te co były w ofercie i nawet nie wiem co to za rośliny i jakie rosną, jeszcze tylko jakąś większą ilość nurzańca chce dosadzić

aktualizacja z 12.02

No powiem, że mi sie podoba z wygladu. Teraz tylko powiedz jak z tą obsadą wygląda ?

Bardzo ładnie się rozrosło, jednak ryby się delikatnie gotują jak widać na zdjęciu. Miałem ten sam problem ze zbyt dużą ilością i różnorodnością rybSmile ale baniak bardzo ładny..

co do obsady to jest 21 neonow,5 kiryskow,1 kirysnik,2 skalary,1 gurami,5 bystrzykow karlikow i czasaowo 10 gupikow jako serwis usówający glony (bardzo skuteczne),1 mułojad bo tego to chyba nigdy nie bedę w stanie wyłowić chyba że z całym podłożem Big GrinBig Grin, zbrojniki wyleciały po tym jak zabrały się za zjadanie żabienicy

kilka dodatkowych fotek z dzisiajBig Grin

kolejne

Ja bym skalara nie trzymal razem z neonami. Ja mam w swoim 200 l zbiorniku 100 neonow czerwonych i nie jest im ciasno takze Ty mozesz spokojnie ponad 100 neonow miec

od początku są razem i nic się nie dzieje, skalary nie zwracają wogule na nie uwagi, poza tym nie chce aż takiej ilości neonów, wolę mieć inne ryby jeszcze

Przyrost roślin jest bardzo szybki (jaki czas upłyna po posadzeniu do aktualizacji zdjęć )Akwarium zapowiada sie coraz lepiej gratuluje.

http://www.akwaswiat.net/attachment.php?thumbnail=18048

Niestety to roślina nieakwariowa.
Co do rozrośnięcia to kolega raczej dosadził roślinek a nie aż tak się rozrosło.

Skocz do: