• 3 Głosów - 3.67 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[112L Profil] by Babaulti ''Fotorelacja''

(11.01.2012, 22:25)Dawidov150 napisał(a):  Ta mała roslinka to moim zdaniem mała żabienica blehera albo amazońska. albo jeszcze cos innego, w każdym razie pociagnij ją trochę wyżej, bo za głęboko jest wkopana.
Nie da się ona jest taka niska puki co,typek od którego dostałem mówił ze z tego taka palma się robi nie rozumem.
Zobaczymy później jak się rozrośnie

A no to nie wiem, co to za roślinka, może hygrophila diffomis. Wpisz sobie nazwe w google, jak sie uprzeć, to ma coś z palmy. Zresztą jak podrośnie to sam ogarniesz.

Nowi podopieczni:
3x Pielęgnica Ramireza    
6x Kirys Pstry    

Witam, dla ramirezek będą norki jakieś? z tego co pamietam, to moim to pasowało, miały swój rewirek Wink i na rozmnażanko miały chęci...

Muszę przyznać że ściana nurzańca robi wrażenie, bardzo podoba mi się ten efekt. Czy zrezygnowałeś z neonów na rzecz barwieńców czarnych? Bo je tam widzę i szczerze powiedziawszy jestem za tym żeby była ich tu cała ławica Smile

(12.01.2012, 22:43)mcda-p napisał(a):  Muszę przyznać że ściana nurzańca robi wrażenie, bardzo podoba mi się ten efekt. Czy zrezygnowałeś z neonów na rzecz barwieńców czarnych? Bo je tam widzę i szczerze powiedziawszy jestem za tym żeby była ich tu cała ławica Smile

Nurzaniec hmm no z lewej strony jest ładnie ale prawa troche słabo
A fantomki nie pozostałosci one są juz u mnie z 2 lata ale nie dokupuje w zoologicznych są po 5-6 zł Warszawa Neonki dzis kupiłem 20 szt. za 28zł tata je odbierał ale okazały się ''lipą'' Big Grin w ciągu 4h zdechło 7 szt. zobaczymy rano bd dokupował do 20 szt.

A norki dla ramirez oczywiście będzie kokos ale muszę go najpierw kupic i doprowadzic do porządku postaram się jak najszybciej,ramirezki szybko się oswoiły już przesiewają piasek i jedzą,gorzej z kiryskami one jakieś strachliwe Tongue
Ramirezki to są super rybcie po pierwsze ładnie i po drugie ciekawe w swoim zachowaniu Big Grin

Atualizacja 18.01.2012

Więc:
Filtr: Kaskada Hagen aqua clear 70 (gąbka+ceramika+wata) (24h/24h)
Grzałka:termostat sera 100W(24h/24h)25*C
Oświetlenie:3x18W (9h/24h)
-2xstandard philips 865
-1xAquarell plus 10000K
PodłożeBig Grinrobny żwirek 1-3mm
Fauna:
-1x Neon inessa
-6x Kirys Pstry
-2+1 Ramireza
Flora:
-Nurzaniec(DUŻO)
-Cryptocoryne Wendetta Green i Brown
-Cryptocoryne aponogetifolia(sadzonka)
-Bacopa caroliniana
-Bacopa moneri
-Microsorium pteropus
-Mech jawajski(mała ilośc w słabej kondycji nie wiem czy przetrwa)
Ozdoby:
2xKorzeń
Nawożenie:
-Bimberek 8h/24h

Plany:
-Kupic Anubiasa nana
-odebrac 19 neonków
-kupic 2x zbroinik niebieski(młode)

Problemy:
-Mętna woda Akwarium zalane 8.01.2012,25L woda z innego akwarium reszta odstana.
Nie wiem czemu i z kąd karmie 1-2 razy dziennie rybki wszystko zjadają,może świerze akwarium jeszcze zobaczymy jeżeli cos podejrzewacie do piszcie
-Nitki troche mniej niz 2 dni temu ale cały czas są dzis podłączyłem bimberek z nadzieją ze pomoże.
Sorry za jakośc zdj robione telefonem
no i mętna woda

Pzdr.

Załączone pliki Miniatury

Big Grin Czyżby kolega miał w garażu doloriana?? Big Grin

(18.01.2012, 10:00)humorek napisał(a):  Big Grin Czyżby kolega miał w garażu doloriana?? Big Grin
Jakoś nie rozumiem tego Big GrinO co chodzi z ''doloriana''

Pozytywny zbiorniczek Big Grin.Nurzańca faktycznie dużo i powiem fajnie to wygląda.Już myślałem ,że w takim 112l będziesz miał taką obsadę Tongue

300l ,,Ameryka Pł"

Pozdrawiam :D

Skocz do: