• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[72 l] Drugie podejście, aktualizacja 19 11 2012

Widzę, że kabomba przycięta, pamiętaj, że ją przycina się od dołu, tj, upierdzielasz nisko, spód wywalasz, a obciętą część wkładasz w dno.

A gdzie jest ta ładna kryptokoryna po lewej? Wink

(05.12.2011, 23:27)Tyberiusz napisał(a):  Widzę, że kabomba przycięta, pamiętaj, że ją przycina się od dołu, tj, upierdzielasz nisko, spód wywalasz, a obciętą część wkładasz w dno.

A gdzie jest ta ładna kryptokoryna po lewej? Wink

Tego o kabombie nie wiedziałem. Byłem przekonany, że z obu nowopowstałych części po przecięciu coś będzie.
Kryptokoryna po lewej rośnie jak szalona i niedługo zdominuje całe akwa. Nie szkodzi. Podoba mi się. Nurzaniec mi nie pasował więc poszedł w świat. To samo czeka moczarkę tylko muszę coś wymyślić na jej miejsce. Są dwie opcje. Wielka kryptokoryna idzie do tyłu a przed nią coś niższego (co?) lub krypto zostaje na miejscu a zamiast moczarki coś wyższego. Może bacopa? Miałem już ale padła przy 1 świetlówce 15 watowej. Teraz doszło następne 15 wat 8500 K więc może warto spróbować?
A i jeszcze jedno. Czy normalne jest to, że kryptokoryna w brązowym kolorze rośnie baaardzo wolno i zamiast iść w górę jak ta zielona to bardziej płoży się przy dnie?

7 XII 2011

Miejsce moczarki zastąpiła wąkrotka

Po drobnych zmianach
Nadal nie jestem do końca zadowolony. Pomyślę nad kolejnymi zmianami ale już po świętach. Staram się też ogarnąć ustawienia aparatu żeby lepiej oddać rzeczywiste kolory mojego baniaczka.

przydały by się jakie.ś roślinki na 1 plan, fajne korzonki Smile

Nowe 112 litrów :):):):):) Na razie w budowie :)

http://www.akwaswiat.net/-112l-towarzysk...#pid265554

Pomagam w przeprowadzaniu restartu akwarium w odległości do 20km od Jastrzębia-Zdroju
info gg: 9823462

Tylko ten żwir tam nie pasuje, za duży, a tak jest bardzo ładnie Wink

Ale neony wymieniłbym na razbory, albo odwrotnie, żeby jedno stado było Wink

Aktualizacja

Nie będąc do końca zadowolonym z mojego zbiornika dokonałem kolejnych zmian. Zaczęło się od spraw porządkowych: dokładne odmulenie dna, wyczyszczenie szyb od wewnątrz, przycinka roślin. Chiński filtr zastąpił fan-1 plus Aquaela. Część roślin została przesadzona, część całkowicie opuściła zbiornik i trafiła do drugiego. Dosadziłem rotalę i różdżycę, wymieniłem korzenie.

Za namową Tyberiusza zdecydowałem też przenieść ( na dniach) neony (no i te nieszczęsne gupiki) do drugiego akwarium. Niestety to wiąże się z przeprowadzką haremu bojownika do tego akwa. Zastanawia mnie jak będzie się zachowywał bojek głównie względem krewetek. Napiszcie mi proszę do ilu zwiększyć stadko razbor po tych wszystkich przeprowadzkach.

Obecnie:

Krewetki w swoim ulubionym miejscu, pod wylotem filtra

Bez komentarza...

Maluchy uratowane przed odmulaniem

Świniak

Witam wszystkich

Postanowiłem ponownie zaprezentować swoje akwarium po długiej przerwie. Niestety, od ostatniego czasu sporo się pozmieniało. Plaga glonów, moje zaniedbania itp... Nie było ciekawie ale staram się wszystko naprawić. Obecnie dojrzewa drugie akwarium, docelowo dla neonków z tego zbiornika. Wcześniejszy lokator- bojownik, jest już w innym wymiarze. Wiem, że podłoże nadal nie znajdzie tu zwolenników. Ale postanowiłem, że tak już zostanie, nie będę eksperymentował. Doszło trochę innej roślinności- o tym w pierwszym poście który to edytuję nieco później. Proszę o oceny i sugestie, które to pomogą mi wyjść na prostą.
Po przeprowadzce neonów dojdą kiryski panda, a stadko razbor zostanie powiększone.

Pozdrawiam
Radek

poprzednia wersja troszkę bardziej mi się podobała, tam było tajemniczo a tutaj jest ciut za ciemno Wink ale akwa dalej ładne, jak tam świniak? Big Grin

tylko niektóre moje szkła
30l Krab
45l
112l ŻÓŁW
Mój YOU TUBE

Jak dla mnie te liście tu w ogóle nie pasują ja bym je wyłowił.

I faktycznie ten żwirek nie pasuje zupełnie no ale to już wiesz

"NADGORLIWOŚĆ JEST GORSZA OD FASZYZMU"

[url=http://en.grepolis.com/invite-4901565-en77?invitation_id=694106&invitation_mac=0db7d640&ref=player_invite_bbcode][/url]

Skocz do: