• 2 Głosów - 3 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Moje akwarium 20 litrów bojownik+(chwilowo skalar)

(14.10.2011, 12:49)Cantryelektry napisał(a):  Proszę o sugestię Smile

Odkleić napis "aquael" Wink

(14.10.2011, 21:30)Bulkas napisał(a):  Cabomba wbrew pozorom nie jest taka znowu mało wymagająca. Może jakichś super nawozów nie potrzebuje, ale światło 0.5W/l wypadałoby mieć. U mnie przy 0.3W/l (przed wymianą świetlówek) żółkła i marniała.

Nie jest wymagająca- u mnie kiedyś w 112l i standardowym 36W to rosła na długość jak szalona, tylko właśnie rozrastała się tak, że potem to były praktycznie same łodygi, a "listki" miała co 7-8cm, więc wyglądała mało atrakcyjnie.

a da się go odkleić Big Grin dzięki Smile

Przy tak słabym świetle, cabomba rośnie oczywiście, ale dolne partie żółkną, bo jest tam mniej światła.

strasznie mnie wkurza ten mech jest taki brązowy :/ inaczej to sobie planowałem Sad
W następnym miesiącu planuję zmienić aranżację .
korzeń pójdzie w inne miejsce i panuję zrobić taki trawniczek z heńkiem uda się na takim podłożu ?

Najbardziej kłuje w oko to chamskie logo Aqua El na przedniej szybie. Oświetlenie 0,55W/l nie jest takie zaraz najsłabsze. Tylko przydał by się CO2 dla tej cabomby (dla innych roślin z resztą też). Skleć sobie bimbrownie. Do tak małego akwarium będzie wystarczająca. No i zainwestuj w jakiś nawóz. I powinna się trzymać całkiem nieźle. Sugeruję posadzenie jakiegoś trawnika na pierwszy plan bo jak na razie akwarium tak średnio cieszy oko. Moim zdaniem korzeń jest o wiele za duży i klocowaty. Prawie całkowicie zasłania drugi plan na którym z resztą i tak nic nie rośnie.

Mówiąc 'przy tak słabym świetle' miałem na myśli 0.3W/l o których mówił Shadov.
0.55W/l jest jak najbardziej ok, ale faktycznie CO2 przydałoby się.

I ukryj filtr za cabombami.

Oto mój superamatorski obrazek i moja wizja nowego akwarium jutro jadę po kokosy ,więcej mchu i nurzańca Tongue

Big GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig Grin

jak uda ci sie to zrobic to będzie ciekawie Big Grin

uda się uda Smile

Nie lubię kokosów w zbiornikach, ale zobaczymy co z tego wyjdzie Big Grin Może akurat będzie ciekawie Smile

Skocz do: