18
z 15 sztuk (moze ze 20 ale nie wiem czy nie przesadzam chyba ze bedzie to baniaczek jednogatunkowy)
60l brzankarium
KLIK
112l ogólne
Klik Przeszłość.
www.akwarystyka-miedziowa.pl
29
Wydaje mi się że te 15 sztuk będzie ok to nie są jakieś super duże rybcie a wiadomo że aby powstała ławica musi ich być kilkanaście a najlepiej kilkadziesiąt
Teraz o akwa. Korzonek tak jak napisała wyżej Apri b fajny to raz, dwa wydaje mi się że rośliny nie są posadzone tak jak powinny, ale zapewne co nieco sam pozmieniasz

Ogólnie nie jest źle a z małą ławicą nowych mieszkańców będzie na pewno ciekawiej.
2
wkradły mi się do mojego akwa ślimaczki wrogowie każdego akwarysty. Postanowiłem więc wybić klina klinem czyli ślimaczkiem mordercą zwanym helenką. Jak myślicie 10 szt. na 200 l wystarczy???
25
Korzeń ciekawy. Czy roślinki ci nie marnieją bo na ostatniej fotce jakieś są takie żółtawo brązowe. Co to straszy w prawym górnym rogu?
530l - Malawi
530l - Zimne
400l - Towarzyskie
77l - 2D
160l - Tanganika
54l Kotnik
Nie udzielam porad na PW i GG
15
Akwa narazie ma przeciętny wygląd, ale wiadomo trzeba poczekać aż się zarośnie. Korzonek wszyscy chwalą to i ja pochwalam, jakby w jego środku uwiązać jakiś anubiasik albo microsorium to już by było coś - skałka z kolei już mniej mi się podobuje. Obsada jakaś taka no nie wiem...wystarczyłaby parka skalarów, żadnych kosiarek, ławica (czytałam że chcesz żałobniczki, ok może być ich ze 20 spokojnie, ale kurcze jest tyle ładnych bystrzyków, a te żałobniczki przy skalarach i glonojadach to strasznie szarobura obsada...). Na zdj nie widzę żeby cokolwiek tam pływało, ale może dlatego że mam ruski komputer ;P
Co to ja jeszcze miałam...ach tak helenki. Nie no 10 to dużo, 6-7 szt chyba wystarczy, zależy jak ma się plaga i co to za ślimaki które tak chcesz wytępić. Jak skalary będą mieć ikrę, to ewentualnego bojownika poprostu zjedzą, więc sobie go daruj...
2