• 3 Głosów - 3.33 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[ 30l ] by KORNEL =AKTUALIZACJA 05.02.2014=

Postaram się zrobić lepsze zdjęcia.

Jak korzeń bardzo zmienia kolor wody a ty nie przepadasz za czarnymi wodami to może lepiej nie ryzykować. Jak miałam za dużo ziemi ogrodowej w podłożu w 30tce, z wody robiła się istna herbata, aż mi się coś robiło ....no i zrobiłam restart Smile

BW w tak małym zbiornik raczej nie... Zastanawiam sie nad jakąs żarówką energooszczędną zamiast tej zwykłej bo latem odłączam grzałkę a woda na wieczór osiąga prawie 30 stopni. Sa takie żaróweczki do tych zbiorników.

Najlepiej daj świetlówki 2x8W t8 albo zamiennik t5.

Ja mam energooszczędne w tych mniejszych akwariach, ale przy raczej mało wymagających roślinach. Nie świecą wcale najgorzej, jednak najdłuższą jaką znalazłam na cienki gwint ma chyba 18W. To i tak sporo światła.

Świetlówek nie chcę dodawać, chodzi mi głównie o jakąś energooczędną żarówką, która nie grzeje wody na cienki gwint, jaką polecacie..?

Mała aktualizacja.
Jak widać troszkę zarosło, a nie kwapie się wkładać rąk do akwarium..Smile Zresztą bojownik na pewno to doceni zmieniła się obsada mianowicie padły 3 gupiki przyczyna oczywiście znana poobgryzane ogony przez bojownika, został mi jeden ceglasty.... dziwne zachowanie jak na niego, ale cóż taka kolej rzeczy. Zapraszam do oglądania zdjęć pozdrawiam.

Załączone pliki Miniatury

Prezentuje również ciekawe zdjęcie.Smile

Załączone pliki Miniatury

Witam po długiej przerwie.. Doszło 10 krewetek RC dzięki mcda-pSmile reszta obsady bez zmian czyli bojownik i jeden gupik. Gdy znajdę czas to wstawię zdjęcia.

Wstawiaj wstawiaj, ale gdzie my je dojrzymy w tej gęstwinie? Tongue

Skocz do: