Jak korzeń bardzo zmienia kolor wody a ty nie przepadasz za czarnymi wodami to może lepiej nie ryzykować. Jak miałam za dużo ziemi ogrodowej w podłożu w 30tce, z wody robiła się istna herbata, aż mi się coś robiło ....no i zrobiłam restart
BW w tak małym zbiornik raczej nie... Zastanawiam sie nad jakąs żarówką energooszczędną zamiast tej zwykłej bo latem odłączam grzałkę a woda na wieczór osiąga prawie 30 stopni. Sa takie żaróweczki do tych zbiorników.
Ja mam energooszczędne w tych mniejszych akwariach, ale przy raczej mało wymagających roślinach. Nie świecą wcale najgorzej, jednak najdłuższą jaką znalazłam na cienki gwint ma chyba 18W. To i tak sporo światła.
Mała aktualizacja.
Jak widać troszkę zarosło, a nie kwapie się wkładać rąk do akwarium.. Zresztą bojownik na pewno to doceni zmieniła się obsada mianowicie padły 3 gupiki przyczyna oczywiście znana poobgryzane ogony przez bojownika, został mi jeden ceglasty.... dziwne zachowanie jak na niego, ale cóż taka kolej rzeczy. Zapraszam do oglądania zdjęć pozdrawiam.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.09.2011, 21:47 {2} przez KORNEL.)
Witam po długiej przerwie.. Doszło 10 krewetek RC dzięki mcda-p reszta obsady bez zmian czyli bojownik i jeden gupik. Gdy znajdę czas to wstawię zdjęcia.