18.11.2010, 18:53
Hmmm mam 240l specjalnie dla nich i dla Haplochromis sp. 44 "Red Tail"
są to F1 również jak sp.44
Kotnik dla nich to 50litrowe akwarium,maluszki dzielą je również z innymi maluchami ale z jeziora Malawi.
Jak narazie pozostało 15... hmm czemu? powiem tyle, 1,5cm złociste to niezłe żarłoki,myślałem że złociste ich nie zjedzą a tu taki bigos ;/ z własnych obserwacji zauważyłem że samica przez 4dni miała instynkt macierzyński ,ale po wypluciu po takiej głodówce i ona go straciła. A inkubowała 3tygodnie i 4dni czyli długo
.
Otóż dominujący samiec ma 10cm a drugi 8-9cm samica 6cm, Te ryby rosną 4lata do takiej wielkości.Podobno do maxymalnej wielkości rosną 5lat i wtedy samce mają 11-16cm a samice 9cm-12cm(dominujące 12cm,zdominowane 9cm) ,ale jeżeli ty masz nie z 'rasowych' to sądzę że samiec u cb. będzie miał około max. 12cm a samice w granicach 6-9cm
ale to tylko moje przypuszczenia.
Aha i nie pytaj ile płaciłem za nie XD
PS: Polecam rybki, to moje najpiękniejsze ryby jakie kol wiek miałem (serio
) i jakie zauroczenie w dominującym samcu kiedy zaleca się do samicy a już nie mówię o tarle...
PSS:Aha a to o zauroczeniu do dominującego samca w porze godowej (czyli prawie zawsze xD) to jestem hetero, nie zauroczam się w samcach! XD
są to F1 również jak sp.44
Kotnik dla nich to 50litrowe akwarium,maluszki dzielą je również z innymi maluchami ale z jeziora Malawi.
Jak narazie pozostało 15... hmm czemu? powiem tyle, 1,5cm złociste to niezłe żarłoki,myślałem że złociste ich nie zjedzą a tu taki bigos ;/ z własnych obserwacji zauważyłem że samica przez 4dni miała instynkt macierzyński ,ale po wypluciu po takiej głodówce i ona go straciła. A inkubowała 3tygodnie i 4dni czyli długo
.Otóż dominujący samiec ma 10cm a drugi 8-9cm samica 6cm, Te ryby rosną 4lata do takiej wielkości.Podobno do maxymalnej wielkości rosną 5lat i wtedy samce mają 11-16cm a samice 9cm-12cm(dominujące 12cm,zdominowane 9cm) ,ale jeżeli ty masz nie z 'rasowych' to sądzę że samiec u cb. będzie miał około max. 12cm a samice w granicach 6-9cm
ale to tylko moje przypuszczenia. Aha i nie pytaj ile płaciłem za nie XD
PS: Polecam rybki, to moje najpiękniejsze ryby jakie kol wiek miałem (serio
) i jakie zauroczenie w dominującym samcu kiedy zaleca się do samicy a już nie mówię o tarle...
PSS:Aha a to o zauroczeniu do dominującego samca w porze godowej (czyli prawie zawsze xD) to jestem hetero, nie zauroczam się w samcach! XD
240l :
Andinoacara rivulatus 1+1
Thorichthys meeki 1+1
Heros efasciatus gold (red) 1+1
37,5l :
4+2 Gupik :)

Ja osobiście wolę z Malawi Zebry,saulosi,msobo itd... A propo saulosi