• 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[60l-ogólne] towarzyskie Decik

Witam zmieniłem prawie wszystko w moim baniaku,
data zalania 16.02.2011
Działo się to mniej więcej tak

flora:
Flat, Java, Stingy, Flame, Taiwan, Subwassertang, Wgłębka ( apropo tej rośliny nie wiem jak ją przymocować gdzie i czym), mały heniek, Hemianthus micranthemoides, Rogatek, Moczarka argentyńska, Lemma minor, Limnobium gąbczaste i chyba Wywłócznik

Mógł się wkraść błąd w nazwach roślin.

Fauna: narazi brak
Zmieniona filtracja : Turbo filter 350 aquael
podaję CO2 z bimbrowni

Chętnie wysłucham słów krytyki lub pochwałe

Ustawienie korzenia OK, ale nad roślinkami musisz popracować,a następnie tło. Może microsorium między korzeń plus trawka. Wgłębke można zamontować siateczką - nie może być twarda, bo kiepsko się oplata roślinkę i należy to zrobić delikatnie. W stosunku do wielkości akwa żwirek wydaję się za gruby. Na necie jest dużo aranżacji - warto obejrzeć.

Hmm to tak.
Żwirek dałbym drobniejszy, korzonki mogą być, aczkolwiek tak na razie dziwnie wyglądają Smile
Roślinek w zasadzie w ogóle nie masz, coś tam na korzonkach posadziłeś ok, niech będzie. Urośnie będzie ok.
Ale musisz koniecznie dosadź coś na tył jakiś nurzaniec, Cabomba wszystko co rośnie szybko.
Subwassertang, to mogłeś sobie na razie darować, bo rośnie bardzo wolno, a przy twoim oświetleniu, to nie wiem czy da rade, bo potrzebuje dużo światła.
Posadziłeś mnóstwo rodzajów roślinek po jednej gałązce, teraz podosadzaj po kilka gałązek do każdego rodzaju to będzie w miarę ok.
Tło dałbym czarne, bo wydaje się, że jest jakieś błękitne czy coś. Woda na razie mętna, więc wszystko słabo widać.
Jeszcze muszą pęcherzyki powietrza z szyb zejść, żeby było coś widać Smile i woda się wyklarować powinna.

Zobaczymy za 2 dni, jak już będzie coś widać Smile

Jeśli potrzebujesz pomocy w założeniu akwarium lub szukasz kogoś kto może Ci założyć lub zrestartować akwarium. Pisz!

jest lepiej moim zdaniem Smile moim zdaniem żwir ok a i bardzo mi sie podoba korzonek!!
czekam aż mech sie rozrośnie a iroślinek dodaj Smile

akwarium 200l

nie kupuj rybom kuli!

Skocz do: