ethnix napisał(a):- jeżeli Ramirezki to parkę po prostu nie harem
- co do reszty obsady bardzo dobre decyzje
a czy przypadkiem Ramirezki nie skonsumują moich Amano?
O widzisz, przegapiłem to że masz krewetki. Może dla bezpieczeństwa lepiej z nich zrezygnować. Możesz zamiast nich spróbować z haremem Prętnika, trzyma się górnej partii wody głównie, więc nie powinno być problemu.
A czy ewentualnie zamiast prętników pasowałby tu harem mieczyka?
Osobiście odpuściłbym żyworódki w ogóle, na co ci ta "bieda" jak zaczną się mnożyć.
Filtracja
Fan 3 Plus Aquael
Wiem, że lepszy filtr zewnętrzny, ale uwierzcie, że ten wewnętrzny to jedyne możliwe rozwiązanie i jestem świadom jego wszystkich ograniczeń.
O no i pięknie to wygląda. Jak rośliny zarosną w gąszcz będzie w ogóle super. Korzeni i aranż także fajny. Obsada odpowiednia. Nawet powiedziałbym, że można spokojnie dodać więcej neona o 10 szt. np. Ogólnie super start.
ethnix napisał(a):O no i pięknie to wygląda. Jak rośliny zarosną w gąszcz będzie w ogóle super. Korzeni i aranż także fajny. Obsada odpowiednia. Nawet powiedziałbym, że można spokojnie dodać więcej neona o 10 szt. np. Ogólnie super start.
Bojowniki przeszły do konkretów
Zdaję sobie sprawę, że raczej nic z tego tarła nie będzie, ale nie chce mi się bawić w organizowanie kotnika. Ale doprawdy ciężko zablokować temperament tych rybek. Bromu im przecież podawał nie będę
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.12.2009, 17:21 {2} przez radik.)
kabomby - rzeczywiście mi marnieją i musiałem usunąć dwie gałązki. Myślę nad wymianą na rogatka. Zdjęcia są sprzed tygodnia i od tego czasu rozrosła mi się bardzo ludwiga, tak więc trochę zakrywa lewą stronę.
bojek - chyba rzeczywiście nie należy do tłuściochów. ostatnio jednak szanowne koleżanki obgryzły mu płetwy i wygląda trochę na pokiereszowanego. nie wiem doprawdy za co był to rewanż
filtr- wiem, że zewnętrzny byłby lepszy. Kaskady nie chcę jednak, bo musiałbym przycinać pokrywę, a kubełka nie mam jak postawić pod spodem (przed zakupem akwa rozważałem wszystkie warianty i wyszło, że tylko wewnętrzny). Musze jednak stwierdzić, że woda jest krystalicznie czysta, więc Fan-3 daje radę. czyszczę go jednak w wodzie z podmian co tydzień i to jedyny jego minus.