6
Moczarka padła jako pierwsza i to mnie zdziwilo. Czesc mlodych sadzonek żabiennic tez marnieje( a raczej starsze liscie). Daje CO2(1ml dziennie), mech rosnie jak szalony. limnobium gąbczaste juz 3 razy odlawialem nadwyżki. Wszystko idzie w dobrą stronę. Wkrótce postaram się wrzócić lepsze zdjęcia, jak pożycze lustrzankę.
8
CO2 w płynie masz ?? nie słyszałem jeszcze o tym ale daje pewnie tyle co nic

tak jak te w sprayu chyba że się mylę ?? opisz czy daje ci to podawanie płynnego CO2 coś , widać efekty??
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.12.2009, 14:50 {2} przez
peter10.)
6
Jest to easy carbo. Czy mi coś to daje to do końca nie wiem bo dopiero zacząłem zabawę w akwarystykę(nie licząc lat młodości...). Ale jak pisałem wcześniej niektóre rośliny rosną jak szalone(czy to wina CO2? pewnie pomaga) mimo, że mineły 2,5 tyg. od zalania. Z opisów dowiedziałem się, że ludzie stosują easy carbo wraz z butlą CO2, jak uzupełnienie.
6
8
Witaj
Zbiornik ciekawy i to bardzo , rośliny są w stanie dobrym i za jakiś czas na pewno wszystko zarośnie i będzie jeszcze ładniej. Obsada dobrana bardzo dobrze do litrażu lecz jestem przeciwny trzymania ryb ławicowych w tak krótkich zbiorniczkach . Ale bardzo pozytywny baniaczek .
Też pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt .
6
Jestem właśnie po zmianie wody. Gigantea rozrasta się jak szalona, dzis wyrwalem parę sadzonek bo mi zasłaniają całe lustro wody. Przestałem nawozić bo to tylko stymuluje glony a bez tego i tak wszystko rośnie.
8
Witam,
Ładny zbiornik choć jeszcze bardzo świeży to ma już w sobie potencjał,nie wiem jak teraz wygląda ale zasłoń jak najszybciej sprzęt(grzałka,filtr).
A co do korzenia to brak mi słów, po prostu jest super, ile ja już szukam takiego ładnego i nie potrafie trafić.Aha, spróbuj może inny kolor tła.
Pozdrawiam.
Akwarystą trzeba się urodzić, akwarium może mieć każdy.
6
Co do filtra po lewej stronie- mam nurzanca amrykanskiego i sa to dosc mlode zasodzki, ale wedlug mojego zalozenia z czasem powinien zaslonic sprzet. Z Czasem zamierzam kupic kubelek, ale to jeszcze potrwa. Co do tła, to chyba zostawie te co jest. Wiem jedno, ze gdybym zakladal zbiornik od nowa zmienil bym pare rzeczy. czlowiek sie uczy na bledach... W sumie t o moje pierwsze akwa od wielu lat.
Co do korzenia, to zjezdzilem mnostwo zoologicznych i przesiedzialem w nich sporo czasu myslac ktory mam wybrac i jak ustawic.
Dzieki!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.01.2010, 17:13 {2} przez
ras13.)
11
Bardzo fajne akwarium
4
goslicious napisał(a):Eh, ile ja bym dała za taki korzeń...
ras13 ile chcesz za ten korzeń?
Akwarium bardzo ładne, co mi się w nim nie podoba to ten obleśny korzeń

Czekam na dalsze aktualizacje, mam nadzieje że bez korzenia hehe
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.01.2010, 18:51 {2} przez
bumboo.)