• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Samiec bojownika stracił dominację

Cytat:poczeklaj jeszcze moze sie to skonczy
Niestety się nie skończyło. Samiec jest w osobnym akwa na rekonwalescencji bo samice mało go nie zaciukały, kuruje się na żywym pokarmie by szybko przybierał na masie, a potem spróbuje go znów wpuścić, jeżeli nie da rady to go oddam.
Dziś w zoologiku widziałem pięknego samca, wielkiego i agresywnego, mało kubka nie rozniósł Smile ....taki to by mi porządek z babami zrobił Smile

6x Kirysek (1x lamparci, 5x panda)
1+1 Bojownik

dobrze ze tu nie ma feministek Tongue
ale dobry pomysl z ''ustawieniem'' samic

Zrestartowałem zbiornik, wpuściłem pięknego dużego samca, następnego dnia młodą samice, a na kolejny dzień z rana jedną ze starych i wieczorem drugą. Wśród samic generalnie nastał spokój ale samiec jest ciągle dręczony i podgryzany, odpiera dzielnie ataki i nie pozostaje dłużny. Była jedna sytuacja kiedy to młoda samica pokąsała go nieco mocniej, biedak zaczaił się w kącie i wtedy zaczęły się nasilone ataki na niego. Przetrwał i sytuacja wróciła do normy ale ciągle jest podszczypywany, jedna przegania a druga już go ciągnie za ogon.
Minie to, czy po prostu harem jeszcze się "dociera" ???

....i po zawodach. Oskubały zaś samca jak poprzedniego, prawie go nie zatłukły. Odłowiłem go do kotnika, trochę doszedł do siebie i trochę zaczął się puszyć resztkami płetw przez szybkę...... ech..... a kilka dni był spokój. Co teraz?

Qrde chyba oddam wszystkie samice i zostawię samca, chodź wydaje mi się że to wina agresywnej samicy ale nie chce mi się już z tym użerać :/

1+1 Bojownik

...i po sprawie - oddanie agresywnej samicy zupełnie rozwiązało sprawę, nastał względny spokój

1+1 Bojownik

Skocz do: