11
Na moje to nie jest reakcja na zmianę warunków wodnych(chemia wody) i kolega może sobie darować opis zbiornika,liście obumierają.Prawdopodobnie zbyt długo była sucha.Jak transportowałeś roślinę ze sklepu ?
26
Żabienice i cryptocoryny w taki sposób się przyjmują.
Puszczają liście by wypuścić nowe jak już się ukorzenią
NIE MĘCZ RYB W KULI!!!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16.11.2009, 18:39 {2} przez
Olek.)
11
niewiem wsadziel i dalek pod kukle ta kilke do ukorzenienia to cos da czy odrazu moge roslinke wywalic.
11
bercia289 napisał(a):Żabienice i cryptocoryny w taki sposób się przyjmują.
Puszczają liście by wypuścić nowe jak już się ukorzenią
Cryptocoryny to owszem ale żabienice?Pierwsze słyszę miałem kilka i jakoś się nie zdarzyło żeby zrzuciła liście po to by puścić nowe.
Jak już duże będą mocno obumarłe a puści w tym czasie młode to delikatnie oberwij stare-powinna sobie poradzić.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16.11.2009, 18:51 {2} przez
ss_langa.)
11
ok zrobie tak jak mowicie i odpisze jak sie bedzie cos dzialo dzieki
3
Dydex napisał(a):niewiem wsadziel i dalek pod kukle ta kilke do ukorzenienia to cos da czy odrazu moge roslinke wywalic.
Oj, kolego/koleżanko pisz po polsku, bo nawet ogólny sens wypowiedzi jest bardzo trudny do uchwycenia. U Ciebie to już nawet nie sa literówki tylko jakby Ci ktoś na klawiaturę usiadł.
Moje pierwsze w życiu akwa :)
112l - towarzyskie
11
Sorka ale u mnie czasami sie litery zmieniaja zamiast "z" jest "y" zamiast "r" robi sie "ó" ale jak to sie dzieje to ja juz nie wiem. Sorka
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.11.2009, 22:06 {2} przez
Olek.)
6
To o czym piszesz niczego nie tłumaczy. Wystarczy przeczytać to co napisałeś przed wysłaniem i poprawić literówki (które wcale nie wynika ze zmiany klawiatury). Poza tym, jak nie chcesz, żeby Ci się zmieniała klawiatura, to usuń wszystkie poza polską programisty albo unikaj używania skrótu ALT+SHIFT.
126 L
Masz problem z moderatorem? Wydaje Ci się, że masz rację?
Daruj sobie. To i tak nie ma sensu.
3
Dydex napisał(a):niewiem wsadziel i dalek pod kukle ta kilke do ukorzenienia to cos da czy odrazu moge roslinke wywalic.
O co kaman ? Zrozumiałem tylko że wsadziłeś kulkę do ukorzenienia....
Zresztą pisząc posta podkreślają się na czerwono wyrazy napisane niepoprawnie . Myślę że każdemu się zdarza, ale bez przesady.
26
SS-langa to jest prawda, po prostu nie spotkałeś się z tym nie oznacza, ze tak nie jest(wystarczą inne warunki w akwa a ze sklepu i roślina tak się zachowa) A żabienice tak robia by łatwiej się przystosować do nowych warunków.
NIE MĘCZ RYB W KULI!!!