• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[240l-ogólne] Podwodny świat by Toma

Toma napisał(a):No to tak fajne są labirynty, pielęgniczki kakadu, agassiza, barwniaki czerwonobrzuche. Mógłbym zrezygnować z żyworódek, może i z neonków bo przy jasnym podłożu podobno się stresują. Zamiast nich jakąś ławicę innych fajnych rybek.

ok Smile pomyslmy,

wybierz sobie jeden gatunek z tych co wymieniles, zyworodki oddaj albo miej samce gupiki dodaja radosci w akwa...., popatrz na czerwonoglowki- fajne rybki plywajace lawica. Moze pielegniczka ramireza???

Zamek wyglada malo profesjonalnie i nienaturalnie ale to kwestia gustu. Moze zamiast niego wrzucisz kawal fajnego korzenia- jakis glonojad mialby radoche Smile. Jak dasz lupinki kokosow, porobisz zakamarki, to kiryski beda sie dobrze czuc.

Popatrz na prpozycje obsad.

No a taki już konkretny pomysł, liczba rybek i w ogóle?

a co ci się podoba??? ... bo mi np Amazonia ...

albo tak będzie łatwiej napisz jakieś swoje pomysły a tu jak coś to się je skoryguje

[url=http://www.fastandfuriousfig.com/?u=414431][/url] zapraszam do ścigania się :D

zobacz tutaj, moze cos Ci podpasuje

http://www.akwaswiat.net/obsada-do-240-l-t-11550-4.html

bojek 1+2
czerwonoglowki 25- 30
kiryski 6
glonek...

Właśnie tak się zastanawiałem i wpadłem na pomysł obsady:
-Gurami mozaikowy 1+2
-Skalar 2
-pielęgniczka kakadu 1+2 lub barwniak czerwonobrzuchy parka
-stadko razbor ( tu liczę na waszą ocenę ile mogę ich wpuścić)
-5 kirysków pstrych lub panda
-2 zbrojniki niebieskie
-może bocje pręgowane

A i czy z rybkami takimi jak w tej i w starej obsadzie mogę trzymać krewetki? Czy ryby mi ich nie zjedzą?

Co myślicie o takiej obsadzie? Czy będzie dobra? Co zmienić?

P.S. Bardzo podoba mi się akwarium i obsada 200l Kejdi. Ma taki fajny klimat.

Ta obsada już lepsza jest . A żeby osiągnąć coś takiego jak Kejdi to trzeba być dość doświadczonym akwarystą .

[11l-Zbiera kurz na półce]
[25l-Czeka na nową aranżacje]
[112-ogólne]

Lipa96 może nie tylko doświadczenie tu się liczy, ale i wyobraźnia, zdolności artystyczne.

"Life is a mystery, everyone must stand alone..."

obsada też nie za dobra albo gurami albo skalary albo kakadu

-.-'

Proszę, doradźcie mi w sprawie odpowiedniej obsady. Chciałbym stworzyć takie akwa, w którym rybki czuły by się dobrze i bez problemu mogły wychować potomstwo.

"Life is a mystery, everyone must stand alone..."

jaki biotop?

-.-'

Skocz do: