• 2 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[144l-ogólne] moje akwa

apri cort napisał(a):Pstrokaty żwir i kamienie przytłaczają cały zbiornik. A co zrobisz z małymi gupikami? Nie lepiej było nie wstawiać kotnika? Przeżyłyby najsilniejsze i najsprytniejsze i uniknąłbyś przerybienia.
żwir miał być drobniejszy i czarny ale nie było takiego kiedy w sklepie kiedy zakładałem akwa i kupiłem taki jaki był i ten zostal... Tak to jest kiedy chce sie wszystko szybko. A co do gupików to oddaje do zaprzyjaźnionego sklepu zoologicznego. A co do propozycji pozostawienia ich samym sobie to próbowałem tak z molinezjami kilka razy... nigdy żadna mała nie przeżyła dłużej niż 3 dni...
kuba93swdn napisał(a):w tym kotniku jest jak w pralce Wink ile sztuk około?
ładnie, ładne roślinki.
A ile ich jest naprawde cieżko powiedzieć są malutkie i ruchliwe jest ich kilkadziesiąt. W tym kotniku już długo siedzieć nie będą, pójdą do osobnego 30l akwa.

Super akwarium dodaj nowe zdjęcia bo aż przyjemnie patrzeć, a jaka jest aktualna obsada???

akwarystyk 030 napisał(a):Super akwarium dodaj nowe zdjęcia bo aż przyjemnie patrzeć, a jaka jest aktualna obsada???

dzieki za miłe słowaSmile aktualna obsada to 3x bocja pręgowana 6x kirysek( 2 spiżowe, 2 pstre albinos i panda) 2x zdrojnik niebieski parka 3x miczyk i 4 x molinezja i stadko małych molinezji około 20 szt któro niedługo mam nadzieje zniknieSmile

a tu foto już bez kotnikaSmile

Małe odświeżenie tematu. Wszystko ładnie się rozrasta ludwija została jakiś czas temu zastąpiona kryptokoryną. Prosze o komentarzeSmile

przepraszam za jakość fotek - wina aparatu...

No bardzo dobrze Smile spoko fajnie wyszło już różnica na początku

masz oświetlenie 2x18W ?? bo rośliny ci całkiem dobrze wyglądają Smile dodajesz mi coś ??

obsada: 112L
4 neonek
3 danio czerwonych
1 gurami całujące
13 kirysków z własnej hodowli :)
1 gurami dwu plamisty
1 glonojad
1 karlik szponiasty

tak dalej siedzi standardowe 2 x 18 W i odbłyśniki aluminiowe od jakiegoś miesiąca. Świecą 10h dziennie. A roślinki nie dostają żadnego nawozu, tylko kulki pod korzeniami przy sadzeniu i bimbrownia. nie narzekam na tempo wzrostuWink

masz bimbrownie własnej konstrukcji ?? i jak z nią ?? bo podobno ze nie możesz mieć bimbrowni jak masz słabe oświetlenie a u ciebie za dobrego nie ma Wink Big Grin

dawno ją masz podpiętą ???

4 neonek
3 danio czerwonych
1 gurami całujące
1 gurami dwu plamisty
1 glonojad
1 karlik szponiasty

Działa juz ze 2 miesiące i jest spoko. Dałem ją nie tylko ze względu na rosliny ale chciałem też obniżyć ph w akwa. ogólnie to daje u mnie efekt jakby klarowniejszej wody i roślinki troche lepiej rosną.

a podasz mi jaki mas zacier iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii w jakich butelkach ?? może też spróbuje Smile
masz podpięty wężyk pod kostkę lipową ??

4 neonek
3 danio czerwonych
1 gurami całujące
1 gurami dwu plamisty
1 glonojad
1 karlik szponiasty

fajnie, tylko jakie tu są ryby? bo coś dziwnego widze z tyłu.
Super roślinki!

Skocz do: