• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Krewetkarium 30l +ryby

BlackHawk88 napisał(a):Witam!

Dla pewności spytam czy mogę dać do mojego 30l krewetkarium, 8-10 neonów czarnych/innesa? Na pewno nie Bojownika martwię się o moje krewetki.

30l obsada:
8xKrewetka Red Cherry
Hawk, wyluzuj...
Ja mam krewetki z neonami i mnożą się jak szalone.
Mało tego, ostatnio wpuściłam sporą grupę rc do 200l w którym pływają bocje pręgowane. I co ?
I jest super, krewetki nic nie robią sobie z obecności ślimakowych pogromczyń które najwyraźniej nie są nimi specjalnie zainteresowane. Samice śmigają po całym akwarium nosząc jajka. Maluchów nie uchowa się jakaś szalona ilość ale dorosłe są w 99 % bezpieczne.
Pewnie nie ryzykowałabym tego mając 10 krewetek ale z samymi neonami w ogóle nie ma o czym mówić. (Jak masz wątpliwości to daj duuużo roślin drobnolistnych).
Jeśli chodzi o ryby w takim litrażu...
Jak nie neony, to już na pewno nie brzanki (o kosiarkach nie wspomnę...)
Zastanów się nad małymi tęczankami, gupikami endlera albo mikrorazborami. Neony ewentualnie simulansy.
Tak, czy inaczej lepiej by było mieć przynajmniej te 50 l.

ja tam w 25l mam 10 neonów i i 10 krewetek i 2 piskorki i dobrze im sie żyję żadna nie padła ani nic tylko trzeba mieć dużo roślin

pedro12 piskorki są chyba rybką stadną i są za duże do takiego akwarium.Jakie masz neonki?

-.-'

Kejdi - dzięki, na taką odpowiedź czekałemSmile Zainteresowały mnie pseudomugil gertrudae i Tęczanki Neonowe, jeszcze o nich poczytam.

Pozdrawiam
Rafał

Skocz do: