26
miała za niską temperaturę to był jej pierwszy poród???
NIE MĘCZ RYB W KULI!!!
67
bercia289 napisał(a):miała za niską temperaturę to był jej pierwszy poród???
Co za bzdury. Często się zdarza że gupiczki zdychają po porodzie lub w trakcie.
MOgło to być spowodowane stresem.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.07.2009, 22:06 {2} przez
bomboszek.)
0
Czytałam na forum, ze małe przez pierwsze trzy dni nie powinny dostawac jedzenia... czy to prawda?
67
Tak, ponieważ mają woreczki żółciowe z którego pobierają pokarm (taki duży brzuszek)
4
Woreczek jest bardzo szybko absorbowany, karmić można już tego samego dnia co się urodziły.
26
bomboszku po prostu podwyższając jej trochę temperaturę ułatwia się jej poród, stres tak wsadzanie ryby do czegoś w czym nigdy nie była lub gapienie się na nia i stukanie w szybkę ja to nie którzy mają
NIE MĘCZ RYB W KULI!!!
0
Wczoraj w moim akwa zobaczyłem mała rybke : D okazało sie ze to narybek gupika myślałem że znajde jeszcze kilka rybek ale niestety chyba zostały zjedzone ; /
Akwarium proste 50l.
Filtr: AQUA SZUT TURBO N 550
Grzałka: WEIPRO z termoregulatorem
Rybki:
3x Gupiki
67
bercia289 napisał(a):bomboszku po prostu podwyższając jej trochę temperaturę ułatwia się jej poród, stres tak wsadzanie ryby do czegoś w czym nigdy nie była lub gapienie się na nia i stukanie w szybkę ja to nie którzy mają
napisałaś "miała za niską temperaturę to był jej pierwszy poród??? :
a teraz napisałaż żę ułątwia poród, doskonale wiem o tym ale to żę padłą nie oznacza żę miałą za niską. Wyższa temperatura pomaga szybszemu rozwijaniu się narubku w brzuchu matki, jak i poród ale nie jest to konieczne
26
bomboszek napisał(a):bercia289 napisał(a):bomboszku po prostu podwyższając jej trochę temperaturę ułatwia się jej poród, stres tak wsadzanie ryby do czegoś w czym nigdy nie była lub gapienie się na nia i stukanie w szybkę ja to nie którzy mają
napisałaś "miała za niską temperaturę to był jej pierwszy poród??? :
a teraz napisałaż żę ułątwia poród, doskonale wiem o tym ale to żę padłą nie oznacza żę miałą za niską. Wyższa temperatura pomaga szybszemu rozwijaniu się narubku w brzuchu matki, jak i poród ale nie jest to konieczne
Tam przecinka zapomniałam dać. Chodziło mi o to, że jedną z przyczyn była niska temperatura, być może maiła problem z urodzeniem i podwyzszenie temperatury by jej pomógł, no i stres doszedł
NIE MĘCZ RYB W KULI!!!
0
bercia289 teperatura nie zawsze pomaga , czasami samica gupika ma przyspieszony oddech i to wszystko ; ] tak jak było z moja. Myslałem ze to nie ciąża a dzień po wypuszczeniu z kotnika urodziła młode w normalnej temperaturze zbiornika (26 stopni).
Akwarium proste 50l.
Filtr: AQUA SZUT TURBO N 550
Grzałka: WEIPRO z termoregulatorem
Rybki:
3x Gupiki