• 9 Głosów - 3.67 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Rozmnażanie KIRYSKÓW i wszystko co z tym związane

taki mały kosztuje z 5 zł
to tak wygląda :"akryflawina"
temp. wody 24 może być Smile j

obsada: 112L
4 neonek
3 danio czerwonych
1 gurami całujące
13 kirysków z własnej hodowli :)
1 gurami dwu plamisty
1 glonojad
1 karlik szponiasty

Ok tylko czy to konieczne bo jestem chory a niema mi kto tego kupić Sad

I jeszcze kiedy się wyklują ? i czy może być ich więcej ?

wyklują się tak za 4/5 dni z własnego doświadczenia wiem trochę jajek zostało mi w akwa i się też urodziły małe z nich Smile
Jeśli tego nie kupisz to Ci dużo ikry spleśnieje jak nie cała :/
o co chodzi z tym czy może być ich więcej ? samica pewnie złożyła z 60 jajeczek przełóż np. 30 jajek do kotnika (zrób go sam) a resztę zostaw w ogólnym i wlej do tego kotnika akryflawiny i do ogólnego też

To pierwsze tarło ?

4 neonek
3 danio czerwonych
1 gurami całujące
1 gurami dwu plamisty
1 glonojad
1 karlik szponiasty

Tak to jutro pujde thx za odp

Masz kotnik ? czy w czym trzymasz te jajeczka ?

4 neonek
3 danio czerwonych
1 gurami całujące
1 gurami dwu plamisty
1 glonojad
1 karlik szponiasty

W Wiaderku
Kotnik mam ale sie roślinka niemiesci z ikrą

to wytnij tą ikrę czy coś Wink
do ogólnego też nalej tej akryflawiny

4 neonek
3 danio czerwonych
1 gurami całujące
1 gurami dwu plamisty
1 glonojad
1 karlik szponiasty

U mnie rozmnażają się pigmejki (Corydoras pygmaeus). Ikrę odsysam strzykawką do czystego słoiczka 0,5l( nie jest sterylnyBig Grin) i nie mam problemu z pleśnieniem ikry.Nie używam żadnej chemii. Owszem, zdarzają się pojedyncze pleśniejące jajeczka, ale pewnie nie zostały zapłodnione. Po wylęgu, młodziaki lądują do przedszkola z filtrem.
Ikrę z roślinki możesz delikatnie zdjąć palcami i zassać ziarenka wężykiem.

poton napisał(a):U mnie rozmnażają się pigmejki (Corydoras pygmaeus). Ikrę odsysam strzykawką do czystego słoiczka 0,5l( nie jest sterylnyBig Grin) i nie mam problemu z pleśnieniem ikry.Nie używam żadnej chemii. Owszem, zdarzają się pojedyncze pleśniejące jajeczka, ale pewnie nie zostały zapłodnione. Po wylęgu, młodziaki lądują do przedszkola z filtrem.
Ikrę z roślinki możesz delikatnie zdjąć palcami i zassać ziarenka wężykiem.

Mi zniosly ikre kiryski pstre ale nic sie z nich nie wykluloSadjaka temperature powinna miec woda zeby sie wyklulo?
HejkaSmile
Odlowilam kiryski pstre do drugiego akwarium temp.21 st i od razu zlozyly ikre ale nic z niej sie nie wykluloSad
Ile powinna miec woda zeby z ikry cos sie wyklulo?
WYczyscilam akwarium i chce sprobowac jeszcze raz tym razem ze spizowymi.Tylko ile musi miec woda po zlozeniu ikry?PIlne?

Tematy i posty zostały połączone
Jeśli cytujesz, to rób to starannie - Kejdi

Ja mam temperaturę 24-25 stopni. Do podmian używam zimniejszej, co inicjuje porę deszczową.
Agapanda jeśli wyławiasz ikrę, staraj się,żeby cały czas była w wodzie. Podnieś odrobinę temp.

Skocz do: