20
Ogólnie wczoraj ją odłączyłam z zamiarem włączenia ponownie po ładowaniu telefonu (brak kontaktów

) ale jakoś zapomniałam. Włączona była koło tygodnia i efekty są druzgocące. Jak już wcześniej pisałam tak klarownej wody nigdy nie miałam

Czy inne glony też dostały po d... nie wiem, bo w sumie nie miałam... Ale rośliny są czyste.
Choć przed zabagnieniem baniaka miałam codziennie szybę do czyszczenia z zielonego osadu a teraz nic...
Ta lampka, która ja kupiłam jest o tyle fajna że można ją podłączyć do filtrów aquela fan 2,3 kaskady i kubełków więc spoko i kosztuje poniżej 100...
9
To i mnie czeka taka inwestycja. Roślinki mi rosną, rybki też do tego zdrowe i mają chęć się rozmnażać, woda klarowna ale z glonami nie potrafię sobie poradzić jak bym się nie stosował do porad na forum. Dzięki za odpowiedź.
20
Ogólnie, nie wiem czy podziała na glony "osiadłe" bo z tego co się orientuję to wybija to co w wodzie siedzi

Ogólnie 2 dzień EI i może efektów wielkich nie ma heheheh ale w akwa mam wodę gazowaną, tyle bąbelasków roślinki produkują.... miłe dla oka szczególnie po 3 tygodniach totalnej mogiły. Zauważyłam, że w kilku miejscach Glośka zmarniała i w niedzielę przy podmiance ja wywalę...
Przeglądając stare fotki natrafiłam na zdjęcie z listopada i doznałam szoku jak nadwódka się rozrosła:
Uploaded with
ImageShack.us
Tego małego wiechcia dostałam od taty z akwa i nawet mi się nie podobał ale cóż... roślin się nie wywala
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.03.2011, 00:34 {2} przez
aleksandra84.)
20
Jutro przycinka, na dzień dzisiejszy:
Uploaded with
ImageShack.us
Dziś skalarki miały prawdziwą ucztę.... chyba wszystkie gupiczyce mi się okociły, dobrze że robiłam porządki w akwa bo bym ich nie wyłowiła
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31.03.2011, 01:44 {2} przez
aleksandra84.)
29
Nie mam tu chyba zbytnio co pisać

Jak jest każdy widzi, a że zbiornik staje się coraz ładniejszy nikogo dziwić chyba nie powinno. Tylko zasiąść sobie wygodnie na fotelu i wpatrywać się w to co się tam dzieje pozostaje.
Graty !!
1
Piękne . Roślinne to są moje ulubione akwaria . Nie da się napatrzeć
24
Cytat:Dziś skalarki miały prawdziwą ucztę.... chyba wszystkie gupiczyce mi się okociły
Ja ostatnio dokupowałem krewety i trafiło mi się gratis parę Gupików. Skalary miały dzień dziecka
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.04.2011, 20:51 {2} przez
Kondziu360.)
20
Heheh sama radość jak można popatrzeć jak łobuzy polują

Jak dostają robaki to nie ma takiego efektu ale narybek to jest to

A jakie krewetki wpuściłeś do skalarów?? Ja się zastanawiam, czy nie spróbować z RC póki moje brzdące są małe... Ostatnio w kostce wreszcie mi krewecie zaczęły się rozmnażać (mam 2 małe heheh) i 3 mamuśki się noszą z jajami i może jak będzie ich więcej to na próbę dam.... Może trochę się w krzaczorach uchowa
24
Akurat kupowałem Sakury ale to do kosteczki właśnie

A Gupiki wrzuciłem do dużego. Były w nim może 20 sekund, próbowały chować się w Limnophli ale napastnicy wiedzieli czego chcą...
W dużym akwarium mam 4 krewetki kupione w Karinie pod nazwą ''Krewetki Krystaliczne''. Wyglądają jak Amano ale największa samica jest w tej chwili wielkości mojego palca wkazującego. Skubane wcale się nie boją, pływają razem ze skalarami po górze zbiornika i zbierają płatki z tafli podczas karmienia.
Wejdź na moją dwusete i zobacz zdjęcie z ostatniej aktualizacji. Małego samca widać po lewej od korzenia, siedzi na Limnophli. Jedną z samic widać na korzeniu po prawej, tym obsadzonym mchem. Zrobię jej następnym razem fotkę z bliska. Jest naprawdę ogromna...
20
Mała aktualizacja. Fotki robione telefonem bo aparat się rozładował i czekam aż mąż podłączy ładowarkę

Umowa jest taka, że ja grzebie w baniakach ale nie dotykam sprzętów typu ładowarki itp. Mi Pasuje

W obsadzie bez zmian.
Wąkrotka rządzi
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us