• 17 Głosów - 3.71 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

OBSADA 50l-90l - Wybierz coś dla siebie lub jeśli musisz pytaj tu.

Chce dołożyć do swojej obsady jakieś 5 sztuk otosków ale wydaje mi się że mogę mieć przerybienie

moja obsada
1 Bojownik
5 kirysów
2 żaby
12 neonek
Krewetki RC
Baniak 50 l co sądzicie ?

Czy ktoś odpowie ??

Witam, jestem tu nową osobą i szukam porady. Mąż kupił akwarium o wymiarach 60x30x30 i póki co mamy tam takie rybki:
kiryski 2 szt.
molinezje 2 szt
neonki 5 szt
mieczyki 2 szt
gupiki 2 szt
skalar 1 szt
panda 1 szt.
glonojad 1 szt.
krewetka filtrująca 1 szt.

+ 2 roślinki.

I nie wiem w czym problem polega, ale mam nadzieję, że mi doradzicie... mianowicie odkąd mamy akwarium zdechły nam 2 rybki danio wczoraj 1 gupik i dziś panda.... Nie chcemy tracić rybek przez ewentualny zły dobór...

PO 1 dobór jest fatalny ( Większośc z tych ryb które macie potrzebuje wiekszych zbiorników)
PO 2 założe się że akwarium zaraz po zalaniu zostało zarybione
Po 3 Wiele ryb ze sklepów zoologicznych po przeniesieniu do nowych zbiorników zdycha powodem może być zła aklimatyzacja lub ryby były już chore w sklepie

Napisz coś więcej o zbiorniku

"NADGORLIWOŚĆ JEST GORSZA OD FASZYZMU"

[url=http://en.grepolis.com/invite-4901565-en77?invitation_id=694106&invitation_mac=0db7d640&ref=player_invite_bbcode][/url]

No... 2 roślinki to mało. Dużo za mało. I coś więcej o tym akwarium by się przydało napisać. Tak jak w/w - kiedy złożone, zarybione, co w nim pracuje (filtr itp.)

napiszę więcej jak mąż wróci z pracy... bo ja szczerze mówiąc nie znam się ....
klosek co do punktu 1. w doborze pomógł personel sklepowy Sad który podobno się zna.... teraz jak widzę chyba nie bardzo....
zanim zostało kupione to akwarium było mniejsze i potem przenieśliśmy do nowego. też myślałam, że mogły być chore np, ale ewidentnie danio miał wygryziony brzuch, wczoraj rybka miała podgryzione płetwy i nie umiała się poruszać Sad i po jakimś czasie zdechłaSad

GSA- roślinki to dopiero początek, będziemy kupować jeszcze. Możecie polecić jakie??

Wszstkie dane techniczne podam koło godziny 15
napiszę więcej jak mąż wróci z pracy... bo ja szczerze mówiąc nie znam się ....
klosek co do punktu 1. w doborze pomógł personel sklepowy Sad który podobno się zna.... teraz jak widzę chyba nie bardzo....
zanim zostało kupione to akwarium było mniejsze i potem przenieśliśmy do nowego. też myślałam, że mogły być chore np, ale ewidentnie danio miał wygryziony brzuch, wczoraj rybka miała podgryzione płetwy i nie umiała się poruszać Sad i po jakimś czasie zdechłaSad

GSA- roślinki to dopiero początek, będziemy kupować jeszcze. Możecie polecić jakie??

Wszstkie dane techniczne podam koło godziny 15
dlaczego nie widać mojej odpowiedzi???

WItam moje Akwa 60x30x30 60L
narazie mam
5 neonów czerwonych
2 krewetki RC chciałbym do tego jeszcze 5 neonów inessa,5 razbor klinowych ,bojka oraz coś na dno do czyszczenia czy moz\e takie cos być ?

(28.10.2012, 20:45)Seniori napisał(a):  WItam moje Akwa 60x30x30 60L
narazie mam
5 neonów czerwonych
2 krewetki RC chciałbym do tego jeszcze 5 neonów inessa,5 razbor klinowych ,bojka oraz coś na dno do czyszczenia czy moz\e takie cos być ?
Bojki z neonami inesia odpadają całkiem innych warunków te ryby potrzebują
Ja proponuje
Bojek
8 razbor
6 otosów

[url=http://en.grepolis.com/invite-4901565-en77?invitation_id=694106&invitation_mac=0db7d640&ref=player_invite_bbcode][/url]

(28.10.2012, 22:41)klosek napisał(a):  
(28.10.2012, 20:45)Seniori napisał(a):  WItam moje Akwa 60x30x30 60L
narazie mam
5 neonów czerwonych
Bojki z neonami inesia odpadają całkiem innych warunków te ryby potrzebują
Ja proponuje
Bojek
8 razbor
6 otosów

a te krewetki i neon czerwony może zostać ?

Krewetki tak ale mogą zostać zjedzone przez bojownika zdecyduj się na jedną ławice albo neony albo razbory

Skocz do: