• 2 Głosów - 3 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Krewetki warunki hodowlane.

Hejo. Czy do molinezji , platynek, kirysków i zbrojników mogą być krewetki ?

Nie mogą być. Rybki zjedzą je ze smakiem

Cześć!
Mam krewetkę która będzie miała młode i w związku z tym mam pytanie czy jeśli kupię jej mech to młode przeżyją i czy gupiki lub neonki zjadają małe krewecie?

Hej. Czy krewetki lepiej się czują z piaskiem ? Czy ze żwirkiem ?

don_ zawsze jest jakiś % że rybka pożre młodą krewetkę. Dosadzając więcej roślin/kryjówek minimalizujesz ryzyko. Osobiście uważam że nie ale zawsze jest jakieś ale. Smile
nowys czują?
Jedyne co mogą odczuwać to przykładowo: wolisz chodzić po asfalcie czy o kocich łbach Smile Głupie przykład ale pytanie też nie jest lepsze. Big Grin
Z reguły daje się jak najdrobniejsze podłoże, chociażby po to aby wizualnie zwiększyć przestrzeń. Krewetkaria są zazwyczaj małe.

Radomskie forum akwarystyczne:
http://www.akwarystyka-radom.ugu.pl

Krewetki muszą mieć oświetlenie?
Jeśli tak to śwetlówka czy żarówka,a może zwykła lampka biurkowa wystarczy?

Kto jest okrutny w stosunku do zwierząt,ten nie może być dobrym człowiekiem.
Kulom mówmy NIE!

Jak napisałem wcześniej moja krewetka będzie miała młode ,a właściwie już ma.Mam więc następujące pytanie jakie warunki trzeba zapewnić małym krewetką?I czym się żywią?

don_ napisał(a):Jak napisałem wcześniej moja krewetka będzie miała młode ,a właściwie już ma.Mam więc następujące pytanie jakie warunki trzeba zapewnić małym krewetką?I czym się żywią?

Będą jadły to co duże krewetki. Ale najlepiej karmić je glonami, spiruliną oraz pokarmy przeznaczone dla krewetek.

To jak z tym światłem?Lubią je?

Kto jest okrutny w stosunku do zwierząt,ten nie może być dobrym człowiekiem.
Kulom mówmy NIE!

Tak krewetki muszą mieć oświetlenie przecierz nie będą mieszkać w mroku.

Skocz do: