0
Ile dni po wykluciu mogę karmić małe gurami niebieskie??
4
Karmić dopiero jak zresorbują woreczek żółtkowy i zaczną aktywnie żerować.
10
Właśnie pare godzin temu, odbyło się u mnie w zbiorniku ogólnym, tarło gurami marmurkowego, <czasami zdazają się pomyłki każdemu, nie powód do płaczu a i tak każdyw ie o co chodzi> ale nie ma gniazda. Zostało tylko troszke jajeczek, reszta została wszamana przez inne rybki. Czy moge coś w tej sprawie zrobić? żeby ocalić choć troszkę młodych, czy lepiej sobie darować. Dodam, że ikra jest porozrzucana po bokach lustra wody.
Tematy zostały połączone.
Korzystaj proszę z opcji SZUKAJ - Kejdi
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.01.2010, 00:53 {2} przez
akinom.93.)
8
akinom.93 napisał(a):gurami amrmurkowego
A jest taka ryba??
4
Lepiej sobie daruj, co później zrobisz z narybkiem??
10
Darowałam sobie już, ale gdybym nawet chciała to by się rozwiązanie znalazło, jakiś osobny kotnik, ale samiec kompletnie tą sprawę olał.
0
pierwszy miot się nie uda to na pewno że samiec nie zbuduje gniazda dopiero trzeci miot może ja jeszcze się nie dochowałam gniazda od gurami ale jajek tak i je przełowiłam do kotnika i na drugi dzień patrze ,że jajeczka pływają z ogonkami a żeby jajka czasem nie zgniły to dolałam tetra vital tego nie musisz dolewać mam nadzieje że pomogłam ja tak właśnie zrobiłam z narybkiem ja akurat hoduje gurami niebieskie.I chciałam dodać że ja akurat miałam z gurami tak że jakieś drugi dzień do rodziła jeszcze ikry czyli bądz przygotowana.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.02.2010, 17:45 {2} przez
patrycja.)
0
Witam Dziś własnie oddzieliłem dwa dorosłe guramiki do akwarium w którym chce ze by złożyli ikre i był małe rybki
mam akwa 250L i mam takie małe dla małych ryb ale nie wiem czy w takim akwarium będzie tarło i rybki małe

więc dam fote w której powiecie mi co mam zrobić w tym akwa ze by mieć małe guramiczki
Link Do Foty

--->
http://img213.imageshack.us/img213/1927/dsc00263b.jpg
0
Jak masz muszle z boku prawdziwa nie widać dobrze z lewej strony to wyciągnij zrób podłoże i włóż trochę pływających roślin do akwaria i jeszcze jedno ja bym nie przenosiła ryb bo ryby się stresują jeszcze jak masz młodego samca to nie zbuduje gniazda wtedy będą porozrzucane po całym akwarium ja jak miałam po raz pierwszy miot od gurami to też miałam porozrzucane ikrę to przełożyłam do kotnika i wlałam tetra vital bo czasem mogą zgnić ikra ale chyba tego nie musisz dolewać.
4
Narybek gurami liczony jest w tysiącach, co z nim zrobisz?? I zabierz tą rybę z tego akwarium bo jest na logikę dla niej za małe.