0
Witam.
Wytarły mi sie w ogólnym akwa weloniaste glonojadki. Samiec pilnuje ikry i nie dopuszcza innych ryb. Ponieważ w akwa mam bocje, molinezje i brzanki , przeniosłem samca do drugiego akwarium w którym mam tylko narybek mieczyków (1-2 cm długości) i trzy (5 cm długości) kosiarki. Czy te kosiarki i mieczyki nie zaszkodzą ikrze i narybkowi glonojadów?
Pozdrawiam i dzięki za pomoc.
10
molinezje nie powinny, natomiast kosiarki przeniósłbym do innego akwarium
Piszę poprawnie po polsku.
Pisząc poprawnie wyrażasz szacunek dla użytkowników czytających Twoje posty.
Pozdrawiam!
Krystian
4
Kosiarki niczego nie zrobią.
1
Jak rozmnożyć glonojady ja mam ich 5. 2 samice i 3 samce
0
No to pojawiły się maluchy. Mają około 1cm długości i siedzą jeszcze w ceramice w której wciąż pilnuje ich samiec. Kiedy zacząć je dokarmiać...?
14
mr6319 napisał(a):No to pojawiły się maluchy. Mają około 1cm długości i siedzą jeszcze w ceramice w której wciąż pilnuje ich samiec. Kiedy zacząć je dokarmiać...?
jak wyjdą z ceramiki ...
14
A ja wiem że to chyba nie do tematu ,ale jak rozpoznać glonojada samca od samiczki ?? help !!
P.S mam dwa glonojady i jeden siedzi cały czas w sztucznym korzeniu a drugi czyści akwarium, co to oznacza ?
1
Witam. Mam w zbiorniku 3 zbrojniki, stadko neonów i kilka bocji wspaniałych. Najprawdopodobniej dzisiejszej nocy zbrojnik złożyły ikrę. Samiec bacznie opiekuje się ikrą.
Czy nie powinnam odstawić bocji i neonów? Czy nie będą skubały ikry?
Woda miała być właśnie dziś wymieniana. Obawiam się, że jest zbyt brudna i może uszkodzić ikrę...
Czy powinnam wymienić choć 40%?
Jak mam się zachować?
Założyłam akwarium pół roku temu, więc nie mam żadnego doświadczenia.
Pilnie potrzebuję pomocy i czekam na odpowiedzi. Z góry bardzo dziękuję :* Pozdrawiam
14
Jakie glonojady i gdzie złożyły ikrę ?
17
henova napisał(a):Czy nie powinnam odstawić bocji i neonów? Czy nie będą skubały ikry?
Nie będą skubały ,samiec sobie poradzi ;D Na pewno żadnej rybie nie da dojść do ikry.
henova napisał(a):Woda miała być właśnie dziś wymieniana. Obawiam się, że jest zbyt brudna i może uszkodzić ikrę...
Czy powinnam wymienić choć 40%?
Jaki litraż akwarium ??? Możesz podmienić wodę ,ale bez odmulania ,samą wodę wymień .
P.S. Nie ruszaj ikry ,w ogóle nie zaczepiaj tamtego miejsca i samca ,jeżeli chcesz utrzymać ikrę.
Pozdrawiam rutek