• 17 Głosów - 3.82 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

>>>>> Rozmnażanie GUPIKÓW <<<<<

Ja mam problem pewien, choć nie wiem, czy mogę to nazwać problemem. Akwarium mam od niedawna. Jest takie małe. 12l. Na początek wystarczy. Kupiłam dwa gupiki, 2 neonki i kiryska. Chciałam się dowiedzieć za jaki czas mniej więcej będę małe gupiki. Te co ja kupiłam są średnie. Nie wiem dokładnie jak wyglądają dorosłe okazy. Proszę o pomoc. Może znacie jakieś sposoby na szybsze rozmnażanie gupików?

kup im przynajmniej 25 l , 15l nie nadaje się na żaden początek.

No tak...
To pomyślę... xP

A tak poza tym, to co jeszcze mogę zrobić =))

nic
w 12l nie da się nic rozmnożyć
kup sobie 25l i wtedy ci się rozmnożą

ale na prawdę się nie rozmnożą ?

No to ok.
Kupię nowe Wink

xxGania napisał(a):ale na prawdę się nie rozmnożą ?

....

Pytanie tylko po co rozmnażać ...
Mogło być tak, że gupiki miały młode , ale w tak małym akwarium nie miały szans na przeżycie , zostały pożarte przez osobniki dorosłe,
ja stawiam na neony ...

200 l agassiza, otoski i rodostomusy
http://s2.ifotos.pl/img/Akwa-2Mjp_hhaahrr.jpg

Czy młode gupiki potrzebują grzałkę ,i czy filtr je nie wciągnie do środka podczas filtrowania wody Big Grin Tongue

Potrzebują filtracji jak prawie każde ryby. Zależy jak filtr masz, bo może wciągnąć a może nie wciągnąć.Tongue Kup taki z małymi otworami, albo gąbkowy.Big Grin

jakis czas temu okociła mi sie gupiczka.Teraz założyłem drugie 20 litrowe akwarium w którym są tylko młode gupiki.Nie posiadam jeszcze filtra ale lada dzień ma być dostarczony.Jest to filtr firmy AQUAELktóry ma sredniej wielkości otwory.Na wszelki wypadek spróbuje naciągnąć na otwory bandaż lub coś w tym stylu aby młode nie zostały wciągnięte.Z powodu funduszy nie posiadam takze grzałki ale nie zauwazyłem zadnych zmian w zachowaniu ryb, wyglądają za zadowolone.
POZDRO !!!

Ortografia !!
Na przyszłość proszę też pamiętać o wielkich literach i polskich znakach - Kejdi

HAHA, wiem jak je rozmnożyć! jak jest gruba i w kotniku, to temperature do 30*, i MUSI się wykocić...

Skocz do: