• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Obsada 35l

Seoo można zarobić na gupikachSmile Nie polecam bo wiadomo jak akwarium będzie wyglądało ale da się, jak się mieszka blisko zoologa a najlepiej to wziąźć sobie numery tele do trzech zoologów z miasta, kupić dwa/trzy kotniki i obserwować ryby i odławiać przed porodem, potem jak mają 2 miesiące sprzedaje się po 1,3zł albo za 40sztuk bierze się 50 zł... Wiem bo sam tak robiłem

mam już w nim bojownika, problem polega na tym że jest dość gęsto obsadzone i rybka pływa głownie z tyłu za roślinami a w akwarium jest pusto, chciałem to zmienić.

No raczej w 35l nie można mieć "pełno" Big Grin Jak możesz daj fotkę akwarium bo może źle masz posadzone - jakby zarosło prawidłowo ty by pływał z przodu bo z tyłu byłaby gęsta ściana roślin Smile

P.S. - A Microrasbory galaxy?

SPRZEDAM - KLIK !
-270l - Malawi GG 3341234
-122,5l - Malawi
-112l - - Malawi
-57l - Roślinne
-54l - Kotnik - Malawi
-50l - Black Water

zrobiłem zdjęcia ale są marnej jakości bo w tej chwili dysponuję tylko aparatem z telefonu prawie nic nie widać, mogę powiedzieć ze z tyłu mam z wysokich roślin cabombe i hygrophile polysperma dość gęsto nasadzone. Miedzy tylna ścianką akwa a roślinami (w górnej częsci bo do polowy wysokości akwa przylegają do tylnej ścianki) jest ok 2-4 cm - zależy w jakim miejscu i on tam wlaśnie siedzi.

Ej a może dokupić temu bojownikowi partnerkę...Smile Nie wiem bo bojowników nie miałem, co myślisz susel?

wszystkie rybki mogą plywac raze sa nie agresywne w stosunku co do siebie ku sobie trzy kiryski i 4 5 piskorek pływaja na dnie akwarium i sa bardzo spokojnymi rybkami

mam złe doświadczenia w dokupowaniu partnerek dla bojownika (ale to było jakieś 6 lat temu) w każdym razie nie myślałem o tym. Zastanawiałem się już na mikrorazborą galaxy ale są dość trudno dostępne i drogie, jak uda mi się zdobyć 6-8 w rozsądnej cenie to może kupię, tylko czy taka mała kolorowa rybka nie będzie denerwowała bojka........
a co powiecie na Boraras Urophthalmoides, czy sa trudne w hodowli?

Bojowniki nie potrzebują do szczęście partnerek. To samotnicy.
Ja bym nie umieszczała tam żadnej innej rybki. Masz małe akwarium przez co samiec może okazać się bardziej agresywny w stosunku do reszty lokatorów. Gupiki mogły by być jedynie z bardzo spokojnym osobnikiem. Nie wiesz jaki charakterek drzemie w twoim. Szkoda by było jakby je zatłukł.
Można spróbować wprowadzić dorosłe krewetki jednak nigdy nie masz pewności czy nie staną się pokarmem.
Zrób małe przemeblowanie w akwarium to będziesz częściej widywać bojownika. Może nie masz kryjówek w akwarium i dlatego ciągle się chowa za roślinami. Dobra byłaby skorupa z kokosa czy jakiś ciekawy korzeń w formie groty.

Każdy temat w tytule powinien zawierać ogólny opis problemu.
Pisz poprawnie !

Od czasu stworzenia Internetu ruch obrotowy Ziemi jest przede wszystkim napędzany przez zbiorowe obracanie się nauczycieli języka polskiego w grobach.
Sad 

Cześć!
Mam problem z założeniem akwarium i jego obsadą.

Chciałem mieć piasek, ale brzydko wyglądał, roślinki gniły a rybek było za dużo.

Wyglądało ono tak:

obsada to
6 rozbór klinowych
2 neony czerwone
4 gupiki
1 glonojad
3 danio
krewetki red herry

Chciałbym je zmienić [tylko nie wiem jakSad]

hmm, obsada Masakryczna, ale chcesz ją zmienic, to tak:
zostaw sobie gupiki, krewetki i zrób krewetkarium.
A resztę komuś oddaj.

Skocz do: