• 16 Głosów - 3.38 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Jaka obsada do Twojego akwarium?

jaka obsada do takiego akwarium? 112L.

http://www.akwaswiat.net/welony-112l-t-23016.html

nie chcę zmieniać wystroju tylko same ryby

witam ja posiadam akwarium 80cm na 35 45cm ma okolo 130 literków chciałbym miec ,neonki ,gupiki i gurami plamiste planuje noenków kupic okolo 20szt,gupików 3 samiczki 2 samce gurami zlociste 2 samiczki i jednego samca oraz 1 glonojada czy to wystarczy do mojego akwarium czy jeszcze jakis gatunek moge dodac prosze o rade bede wdzienczny

gurami chyba za duże do tego akwarium

Cytat:Napisane przez dawidd115 - Wczoraj 22:03
witam ja posiadam akwarium 80cm na 35 45cm ma okolo 130 literków chciałbym miec ,neonki ,gupiki i gurami plamiste planuje noenków kupic okolo 20szt,gupików 3 samiczki 2 samce gurami zlociste 2 samiczki i jednego samca oraz 1 glonojada czy to wystarczy do mojego akwarium czy jeszcze jakis gatunek moge dodac prosze o rade bede wdzienczny

Obsada jest w miarę dobra,może te gurami trochę duże,ale tragedii nie ma.Wybierając "glonojada" poczytaj trochę o nim, żebys nie wybrał takiego co rośnie do 30 cm.Więcej gatunków bym nie dodawał,a nawet zastanowiłbym się czy koniecznie musza być gupiki.Będą się mieszać z neonami.Może zamiast nich dać jakieś rybki na dno,kiryski albo piskorki.

Cytat:Napisane przez welonek15 - 27.10.2010 15:35
jaka obsada do takiego akwarium? 112L.

http://www.akwaswiat.net/welony-112l-t-23016.html

nie chcę zmieniać wystroju tylko same ryby

W tym linku jest kilka fajnych propozycji do 112l:
obsady

112l Malawi,54l kotnik dla młodych Saulosi Coral

no wlasnie te gurami są ładne ale czy do takiego akwarium zaduze szkoda zamiast gurami wybiore pielegniczki ramireza dziekuje naprawde za pomoc

Jakie ryby mogę mieć w akwarium roslinnym 300l. Chciałem neona czerwonego, ale ile sztuk? Co mogę oprócz tych ryb?

Dzięki za pomoc Smile

Nie bierz neonów, bo znudzą Ci się po 2 miesiacach, zobaczysz ;p
a jezeli sie upierasz to 30 sztuk spokojnie ;]
Może podobaja Ci się skalary z większych rybek ?

Akwarium kulowe ? Akwaria tego typu mogą być stosowane jako ozdobne opakowanie dla ryby wręczanej jako prezent.Przy czym obdarowany z powodów humanitarnych, estetycznych i praktycznych powinien jak najszybciej umieścić otrzymane ryby w normalnym zbiorniku.

Skalary są bardzo ładne, znajomy akwarysta ma je w domu i rozmnaża, wiec nie byłoby problemu. Ile takich skalarów? Szkoda że akwarium zacznę robić za około 3 tygodnie...

(16.11.2010, 21:28)miki764 napisał(a):  Jakie ryby mogę mieć w akwarium roslinnym 300l. Chciałem neona czerwonego, ale ile sztuk? Co mogę oprócz tych ryb?

Dzięki za pomoc Smile

Proponuję :
1+3 gurami
10xsumik szklisty
20-30xrazbora espei
10xpiskorek

lub

2+2 skalar
2+2 p. ramireza
20-30xneon/zwinnik/bystrzyk
10xkirysek

-.-'