04.03.2010, 01:22
Witam jestem nowym użytkownikiem na tym Forum, na dobry początek opisze swoje akwarium 
Wielkość: 30L, 40x25x30
Wyposażenie: filtr HANZA HJ-111b z deszczownią, grzałka 100W (temp. utrzymuje sie w granicach 27st), napowietrzacz AC0-2201 HAILEA z kurtyną
Oświetlenie: 1 x 25W
Ryby: 1 bojownik syjamski, 4 platki (8.03.10 - Aktualnie sam bojownik )
Rośliny: 1 anubias, kilka sztuk cabomby, nurzaniec spiralny ( 8.03.10 - + gałęzatka i moczarka)
W planach mam jeszcze dołożenie moczarki jako pływającej roślinki i gałęzatki kulistej
a co do rybek to myślałam nad 3ma kiryskami, moje obawy są takie:
1. czy czasem oświetlenie nie jest za słabe
2. jeśli moje akwarium jest za małe dla kirysków jakie rybki strefy przydennej mogę mieć które by oczyszczały dno ( z góry mówię że nie chce krewetek )
Pozdrawiam

PO RESTARCIE
11.03.2010

przepraszam że zdjęcia są słabej jakości ale wykonane są telefonem ponieważ nie posiadam aparatu
przez to pewnie anubias wyszedł na zdj trochę rdzawy - w rzeczywistości jest zielony 
Witamy na forum.
Temat został przeniesiony do właściwego działu. Nazwa poprawiona.
Kejdi
Dziękuje

Wielkość: 30L, 40x25x30
Wyposażenie: filtr HANZA HJ-111b z deszczownią, grzałka 100W (temp. utrzymuje sie w granicach 27st), napowietrzacz AC0-2201 HAILEA z kurtyną
Oświetlenie: 1 x 25W
Ryby: 1 bojownik syjamski, 4 platki (8.03.10 - Aktualnie sam bojownik )
Rośliny: 1 anubias, kilka sztuk cabomby, nurzaniec spiralny ( 8.03.10 - + gałęzatka i moczarka)
W planach mam jeszcze dołożenie moczarki jako pływającej roślinki i gałęzatki kulistej
a co do rybek to myślałam nad 3ma kiryskami, moje obawy są takie: 1. czy czasem oświetlenie nie jest za słabe
2. jeśli moje akwarium jest za małe dla kirysków jakie rybki strefy przydennej mogę mieć które by oczyszczały dno ( z góry mówię że nie chce krewetek )
Pozdrawiam

PO RESTARCIE
11.03.2010

przepraszam że zdjęcia są słabej jakości ale wykonane są telefonem ponieważ nie posiadam aparatu
przez to pewnie anubias wyszedł na zdj trochę rdzawy - w rzeczywistości jest zielony 
Witamy na forum.
Temat został przeniesiony do właściwego działu. Nazwa poprawiona.
Kejdi
Dziękuje

o platkach szukalam informacji w interecie ale albo ja nie umiem szukac ;P albo nie ma konkretnych informacji na temat wymaganego litrażu akwarium, kupiłam je bo sugerowałam sie tym że mój sąsiad ma 10 sztuk + inne rybki w akwa 60l i sobie chwali