• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Jaki żwirek dla kirysków jest odpowiedni ?

O kurcze! No to fatalnie! Kesi, zanim o tym napisałaś, na ten marmur nasypałam drobnego żwirku, tak jak mi radził Lesek. Wczoraj do akwa wpuściłam już pierwsze rybki - bojka i jak na razie trzy kiryski (reszta stopniowo) No i teraz gdybym miała usuwać z dna ten pierwszy żwirek, powstałby straszny bałagan, nie mówiąc o tym że te dwa rodzaje wymieszały sie ze sobą kompletnie i trudno byłoby je rozdzielić. Woda wodociągowa u mnie ma 190,4 CaCo3/dm3 więc jest na pograniczu miękkiej i średnio twardej. Jakie parametry mam w akwa, nie mam pojęcia, bo jeszcze nie zakupiłam testów. Chwilowy brak kaski. Swoją drogą nie sądziłam że zakładanie akwarium jest takie kosztowne. Wydałam dwa razy tyle niż zamierzałam na początku Tongue Może zanim kupię testy, będę tak na wszelki wypadek do podmian stosować wodę destylowaną i może jakieś szyszki olchy by się przydały.. A taki żwirek marmurowy bardzo utwardza wodę?? Na tyle że mogę się martwić?

"Wszystko można, co nie można, byle cicho i z ostrożna "

Wiadomości w tym temacie
Jaki żwirek dla kirysków jest odpowiedni ? - przez tuśka000 - 06.02.2009, 01:50
RE: Czy taki żwirek nadaje się dla kirysków - przez daf - 06.02.2009, 01:58
RE: Czy taki żwirek nadaje się dla kirysków - przez Lesek - 06.02.2009, 15:27
RE: Jaki żwirek dla kirysków jest odpowiedni ? - przez Kesi - 10.02.2009, 18:08
RE: Jaki żwirek dla kirysków jest odpowiedni ? - przez tuśka000 - 15.02.2009, 20:24
RE: Jaki żwirek dla kirysków jest odpowiedni ? - przez kashish 01 - 13.05.2020, 21:55

Skocz do: