26.01.2009, 22:42
wikiii napisał(a):ejjj ja uważam, że ta konwersacja nie ma sensu bo z tego co zdążyło mi się tu połapać to i tak każdy pozostanie przy swoich poglądach...Właśnie nie koniecznie, kilka osób zmieniło zdanie. Nie wykluczone, że i ja zmienię, jeśli ktoś mnie odpowiednio przekona.
Dodatkowo dyskutujemy na temat, więc nie widzę problemu.
wikiii napisał(a):czy można trzymać w kuli, czy nie... ja tam bym pozostała przy tym, że nie(argumenty to te, które ty Kejdi już nie chcesz zapewne słuchać, były tyle razy wałkowane)Zgadza się, nie chcę słuchać o tych na które już odpowiedziałam. Chętnie jednak dowiem się dlaczego ktoś się z moją odpowiedzią nie zgadza. I dopóki się nie dowiem - uznaję, że argumenty te zostały obalone.
wikiii napisał(a):ale z drugiej strony czemu nie, ale kto będzie kupował kule 60-100l dla jednej welonki? lepiej zainwestować w zwykłe akwarium, gdzie można urządzić jakąś kompozycje, aranżację.Ja nigdzie nie namawiam do kupowania kul. Apeluję najwyżej aby nie robić z tej kuli którą ktoś już sobie ma (jeszcze raz... w rozsądnym rozmiarze) narzędzia mordu.
Radzę rozejrzeć się wokół siebie. Realnych przyczyn cierpienia zwierząt jest pod dostatkiem. Aby uniknąć hipokryzji proszę nie ograniczajcie się do zwierząt nazwijmy to towarzyszących.
Czy aby na pewno mamy czyste sumienie ?

wikiii napisał(a):Moim zdaniem w kuli nie można zrobić czegoś ładnegoKwestia gustu i wyobraźni

wikiii napisał(a):bo i nawet przez nią tak ładnie tego nie widać,Zgadzam się, ale to że my niewyraźnie widzimy naszą rybę nie spowoduje jej śmierci
wikiii napisał(a):następny powód to filtr, który przy welonkach jest niezbędny(wszyscy wiemy że to rybki o dużej przemianie materii)Tak jest, welon filtra potrzebuje a ja nie mówię, że w kuli filtra ma zabraknąć. Jeszcze raz powiem, że kwestia kuli nie dotyczy tylko (wbrew temu co sugeruje nam tytuł tematu) welonów
wikiii napisał(a):ten tekst mnie rozwalił...A właśnie. Teraz wikiii zastanów się, jak to się stało, że ktoś w ogóle wpadł na pomysł aby coś takiego napisać.
Nie mówię o kuli z tej prowokacji :
http://www.akwaswiat.net/-25l-welonkowo-t-8224.html