19.12.2008, 15:25
andrzejkowac napisał(a):.
Dużo piszesz ale nie odpowiadasz na proste pytania zadawane już kilka razy odnośnie czasu pracy tego mniej lub bardziej potrzebnego filterka .
Jakie ma to znaczenie czy podam Ci konkretnie że jest to sześć czy dziesięć godzin. Wyłączenie to wyłączenie stanowi przerwanie pracy filtra. Sam zadałem autorce tematu zapytanie dlaczego miałaby to zrobić, nie uzyskałem odpowiedzi. Założyłem że jest to spowodowane głośną pracą w nocy. Jeżeli otrzymałbym taką odpowiedz,odpowiedziałbym że w takiej sytuacji nie trzeba go wyłączać wystarczy wyjąc rurkę która napowietrza przez co hałas by ustąpił a filtr pracowałby cały czas. Lecz co można zrobić skoro sama autorka tematu nie udziela się.Pytanie było czy filtr musi chodzić cała dobę a nie na jak długo może być wyłączony.Wracając znów do mojego baniaka masz tu linka http://www.aquaparadise.fora.pl/galeria,...boo,5.html .
Pamiętaj także jeżeli mam odpowiedzieć konkretnie na zadane pytanie to musi być one poprawnie i jasno sformułowane, jeżeli jest inaczej zawsze będziesz doszukiwać się niejasności w mojej wypowiedzi, dokładnie jak w przysłowiu jeżeli chcesz psa uderzyć to kija znajdziesz.

Wracając do wypowiedzi Rafała to doceniam tego faceta jak mało kogo na tym forum, lecz jest jeden mały problem 80% użytkowników nie rozumie co on stara się przekazać. Wiedza owszem tak,lecz musi być tak podana aby nikomu nie zaszkodziła a bynajmniej chociaż była do przełknięcia.
Oczywiście ostatni post należał do jednych z łatwiejszych do zrozumienia. Mam nadzieję że wszystkim zainteresowanym będzie chciało się go przeczytać do końca i zrozumieć tą wypowiedz bo warta jest tego jak i wszystkie pozostałe.Pozdrawiam bumboo