18.12.2008, 11:17
No może nie jestem zbyt doświadczonym akwarystą a nawet powiem więcej byłem jestem i długo jeszcze będę początkującym ale skoro ma go wyłączać na noc to jaki sens jest go w ogóle włączać .A podział na filtry mechaniczne i biologiczne to trochę naciągany podział każdy moim zdaniem ma obydwie funkcje jednocześnie . Zwykły wewnętrzny ma tylko kawałek gąbki więc ten kawałek robi za mechanikę i biologię jednocześnie a w kubełkach zakładając że nie zakładamy prefiltra pierwszy wkład jest wkładem mechanicznym a reszta już biologicznym .Tak bynajmniej uważam ja początkujący a raczej tak mi gdzieś tam dzwoni
Diana w swoich akwariach też nie stosuje filtrów tylko głowice do poruszania wody i udowodniła że można ale nic nie pisała bądź ja nie pamiętam że je wyłącza na noc .
A ta odzywka do koleżanki nie była zbyt miła , nie wybranie Cię na moderatora było dobrym posunięciem
Diana w swoich akwariach też nie stosuje filtrów tylko głowice do poruszania wody i udowodniła że można ale nic nie pisała bądź ja nie pamiętam że je wyłącza na noc .
A ta odzywka do koleżanki nie była zbyt miła , nie wybranie Cię na moderatora było dobrym posunięciem
Młode ampularie do oddania !!!