14.11.2008, 10:56
Najbardziej licznym gatunkiem jest u mnie, socolofi, którego bym Ci odradzał, ponieważ jest dość agresywnym gatunkiem, mimo że nie, które źródła podają, że ryba ta jest dość spokojna, czego osobiście nie rozumiem. Jeszcze jedna ważna rzecz ich rozmiar w moim akwarium dominujące samce osiągnęły już ponad 10 cm długość, co zaczyna być pewnym problemem. Maćku nie to żebym Ci ryb żałował, lecz musisz zadać sobie pytanie i podejść do tego bardziej profesjonalnie niż ja a więc jaką grupę pyszczaków chcesz hodować, nie zbieraj ich tylko rozważnie przeanalizuj to, co za jakiś czas będzie stanowiło duży problem w Twoim akwarium, jeżeli nie podejdziesz do tego tak profesjonalnie jak do tej pory można było zaobserwować w planowaniu tego biotopu, to cała praca pójdzie na marne. Obsada w brew pozorom jest bardzo istotnym tematem, którego nie można bagatelizować, możesz mieć kiepską aranżację i tu zazwyczaj będą różne uwagi od różnych osób, lecz źle dobrana obsada może spowodować nie chęć do przebywania na nie, których forach i to by nie miało znaczenia gdyby nie fakt, że była by to racja nie zawsze w miły sposób przekazana. Wracając do nabycia tych miłych rybek przez Ciebie, we Wrocławiu na placu można kupić je po 4 zł za sztukę, uważam, że nie są to żadne pieniądze, lecz co jest w tym najważniejszego to ty decydujesz, co bierzesz,u mnie zaś masz za darmo, lecz musisz wziąć, co Ci daje, jeżeli chcesz to nie ma sprawy, lecz przy takich kosztach, jakie poniosłeś, kupno ryb jest dość bagatelnym wydatkiem, wiem doskonale, że nie chodzi Ci o kasę, stąd te moje sugestie abyś skończył to tak dobrze jak zacząłeś.