03.11.2008, 00:03
maja napisał(a):Maćku ty jednak poszedłeś do sklepu przygotowany tzn. zaopatrzony już w wiedzę o welonkach i ich relacjach z kardynałkami itp. A teraz wyobraź sobie człowieka, który wcześniej nie zajrzał na żadne forum, ale oczywiście chce w akwarium oprócz welonów jeszcze trochę kolorowych rybek, więc oczywiście przyjmie za dobrą monetę to co powie Pan sprzedawca, wywinduje tą temperaturę do 27 stopni i nakupuje kupę tropikalnych rybek.
A potem będzie zachodził w głowę dlaczego źle się dzieje w jego akwarium. Po kolejnych wizytach w sklepie i aplikowaniu leków, zwróci się wreszcie na jakieś forum z rozpaczliwymi prośbami o pomoc.
Tak, poszedłem tam mniej więcej po miesiącu czytania naszego forum. Nie reprezentuję sobą jakiegoś super hiper ekstra poziomu, ale faktycznie już byłem w stanie ocenić, że wciskają mi kit. A to potwierdza tezę że w sklepach zwykle pracują przypadkowe osoby, za najniższą krajową i tyle. I raczej można od nich wymagać JEDYNIE wyłowienia rybki ze zbiornika i zapakowania w woreczek foliowy. Tak więc jak najlepszą jest rada, aby przed zakupami najpierw coś poczytać. Ale z drugiej strony, bądźmy szczerzy, nie zawsze tak jest. A powiem więcej, przeważnie NIGDY tak nie jest. A wiem to po sobie...
Maciek
--- Biegnie biegnie łoś, ma przypięte coś ---