19.10.2008, 22:32
W sumie to problem dotyczy także platynek, które zostały zakupione trochę później, ale jednak... Gupiczki które zostały zakupione po platynkach też nie rodzą, no ale one jeszcze mają dość małe brzuszki (choć im specjalnie nie rosną) Aktualna obsada przedstawia się tak:
- 6 gupików - dwa samce i 4 panienki,
- 2 platynki - samiczki,
- 1 mieczyk - on,
- 3 żałobniczki - tutaj dymorfizm płciowy jest mniejszy, więc trudno mi stwierdzić proporcję płciową (wycierały się już, ale młodych nie ma),
- 3 neonki czarne,
- 1 kirysek pstry i 1 spiżowy,
- 1 zbrojnik niebieski.
Dodam, że rybki robią często kupki które są tak jakby przeźroczyste i cętkowane jakby ciemnymi plamkami, i niejednolitej grubości... Często kupki też są brązowo-brunatne i bardzo długie. W zasadzie to nie wiem jak powinien wyglądać prawidłowy rybi klocek
Pozdrawiam.
- 6 gupików - dwa samce i 4 panienki,
- 2 platynki - samiczki,
- 1 mieczyk - on,
- 3 żałobniczki - tutaj dymorfizm płciowy jest mniejszy, więc trudno mi stwierdzić proporcję płciową (wycierały się już, ale młodych nie ma),
- 3 neonki czarne,
- 1 kirysek pstry i 1 spiżowy,
- 1 zbrojnik niebieski.
Dodam, że rybki robią często kupki które są tak jakby przeźroczyste i cętkowane jakby ciemnymi plamkami, i niejednolitej grubości... Często kupki też są brązowo-brunatne i bardzo długie. W zasadzie to nie wiem jak powinien wyglądać prawidłowy rybi klocek

Pozdrawiam.