08.11.2004, 00:08
Cytat:"]Zacznijmy od tego ze ja napisalem "nawozow" a nie "nawozow akwarystycznych" ktore sa bardzo waska grupa nawozow specjalistycznych.Cytat:Jedno co mi sie nie podoba w polityce Aqua-Art to brak informacji o zawartosci poszczegolnych pierwiastkow - to robi kazdy szanujacy sie producent nawozow.
To proszę podaj mi skład procentowy np. Tetra PlantaMin, Sera Florena, Tropical Ferro-activ, Nutrafin PlantGro......
Jeżeli dobrze pamiętam to jedynie Tropica podała pełny skład procentowy swojego nawozu Master Grown.
Ale jesli chcesz mozemy sprobowac poszukac rowniez w tej zawezonej grupie.
Z bardziej znanych jeszcze Dupla kiedys podala sklad PMDD, a nawet sprzedaja ( na pewno sprzedawali jakies 2 lata temu - bo jeszcze troche mam) mix chelatow do samodzielnego sporzadzenia nawozow - ale przeciez Ty o tym wiesz.
W sam raz Ferro-ativ chyba mnie byl chyba najlepszym przykladem.
W przeciwienstwie do pozostalych, ale czy na pewno tamte nawozy sa uwazane w kregach akwarystycznych za dobre? A sadzac po ofercie nawozy raczej nie sa ich sztandarowym produktem.
Wiesz a tak z ciekawosci napisze do Tropicala z pytaniem o procentowa ilosc chelatu zelaza w ferro -activ, o odpowiedzi nie omieszkam poinformowac (lub o jej braku).
Jesli dobrze pamietam to z polskich firm Zoolek dosc dokladnie informuje na opakowaniach co znajduje sie w srodku. Do innych niz polskie firm nie bardzo moge napisac bo nie mam zdolnosci lingwistycznych :oops: