• 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Kożych ( białkowy , chemiczy ) ?

Akwarium około 2 miesięcy o restarcie w międzyczasie zmieniona gąbka filtra wewnętrznego i dodana jako druga mala kaskada. Kaskada zasypana tanią ceramika i małym 35 g woreczkiem siporexu (mini sera) + wata perlanowa (sera) i włóknina na wylocie. Posiadam przykrywę, dwa filtry i skimmer mimo tego cały czas mam kożuch na wodzie i małą pianę. Kożuch pod światło lekko odbija różne kolory tak jak np. płyn do mycia naczyń. Trochę ceramiki rozsypałem jako element "dekoracji" na dno dla krewetek. Akwarium z roślinami mchem i oświetleniem. Cały czas mam mały problem także z zielonymi glonami.

Mam takie pytanie :
Czy jest możliwe że przyczyną kożucha jest ceramika ? To jeden z elementów, który występuje w różnej formie od początku.

Wiem że to kombinowanie z filtrami to nie najlepsze rozwiązanie ale pierwszy filtr był ze stara gąbką która się zatykała i wymieniłem ją na grubszą . Po wymianie byłą słaba filtracja więc dodałem drugi filtr. Jak dojrzeje to w wewnętrzny wyleci lub wrócę do gęstej gąbki. Kasakada jest od tygodnia. Kaskada jest minimalnie przytkana na wlocie ze względu na konieczność filtra ochronnego dla krewetek. (cienka warstwa waty perlanowej).

Wiadomości w tym temacie
Kożych ( białkowy , chemiczy ) ? - przez monti70 - 09.03.2016, 22:29
RE: Kożych ( białkowy , chemiczy ) ? - przez Kelvezu - 10.03.2016, 01:45
RE: Kożych ( białkowy , chemiczy ) ? - przez monti70 - 11.03.2016, 09:21
RE: Kożych ( białkowy , chemiczy ) ? - przez top2107 - 11.03.2016, 10:59
RE: Kożych ( białkowy , chemiczy ) ? - przez monti70 - 11.03.2016, 11:23
RE: Kożych ( białkowy , chemiczy ) ? - przez top2107 - 11.03.2016, 22:21

Skocz do: