06.02.2015, 23:52
Bo 112l to małe akwarium, proste. Poza tym chodzi tu też o względy estetyczne, mając po kilka ryb ławicowych z wielu gatunków utworzysz zupę rybną, każda sztuka będzie pływać w swoją stronę... Równie dobrze można by kupić 20 gupików, wyjdzie na to samo. Ryby ławicowe przejawiają swoje piękno, gdy pływają w ławicy, a ławica to co najmniej 15 sztuk, jak dla mnie. Chociaż teraz w swojej 112l mam tyle neonów czerwonych i jest mi mało, chociaż i teraz wyglądają niesamowicie wypływając taką grupką zza korzenia
Jaki jest sens trzymania kilku gatunków ryb ławicowych po kilka sztuk z każdego gatunku? Pomijając kwestie estetyczne o których wspomniałem, ryby nie będą pokazywać swojego naturalnego zachowania i zwyczajnie nie będą czuły się dobrze. Wystarczy argumentów?
To zależy od filtracji i ilości roślin w akwarium. Przy dużej obsadzie to konieczność. Będziesz miała piasek, że chcesz trzymać ramirezy?
Jaki jest sens trzymania kilku gatunków ryb ławicowych po kilka sztuk z każdego gatunku? Pomijając kwestie estetyczne o których wspomniałem, ryby nie będą pokazywać swojego naturalnego zachowania i zwyczajnie nie będą czuły się dobrze. Wystarczy argumentów?To zależy od filtracji i ilości roślin w akwarium. Przy dużej obsadzie to konieczność. Będziesz miała piasek, że chcesz trzymać ramirezy?