16.08.2014, 19:59
Tego nawozu użyłem, bo naczytałem się ( jak się okazuje głupot) na temat wspaniałego wpływu tego środka na rośliny, tzn. na ich bujny rozkwit oczywiście.
Faktycznie używam do podmiany kranówki, która stoi w baniakach tydzień - od podmiany do podmiany.
CO2 podaję od około miesiąca, ale jak pewnie sie domyślacie efektów brak.
Ph tej odstanej kranówki nie znam, ale jutro poproszę o zbadanie i napiszę.
Oczywiście zanim zabrałem się do napisania tego postu dość intensywnie starałem sie wczytać w temat na forum. Piszecie o niedoborach różnych składników i różnych pomiarach, a jak napisałem chemia od zawsze była dla mnie czarną magią. Jednak oglądam Wasze zbiorniki, które bardzo mi sie podobają i nie ukrywam, że z czasem chciałbym mieć chciaż namiastkę tego co widzę na Waszych fotkach.
foto swojego zbiornika też jytro postaram się zamieścić.
Pozdrawiam.
Faktycznie używam do podmiany kranówki, która stoi w baniakach tydzień - od podmiany do podmiany.
CO2 podaję od około miesiąca, ale jak pewnie sie domyślacie efektów brak.
Ph tej odstanej kranówki nie znam, ale jutro poproszę o zbadanie i napiszę.
Oczywiście zanim zabrałem się do napisania tego postu dość intensywnie starałem sie wczytać w temat na forum. Piszecie o niedoborach różnych składników i różnych pomiarach, a jak napisałem chemia od zawsze była dla mnie czarną magią. Jednak oglądam Wasze zbiorniki, które bardzo mi sie podobają i nie ukrywam, że z czasem chciałbym mieć chciaż namiastkę tego co widzę na Waszych fotkach.
foto swojego zbiornika też jytro postaram się zamieścić.
Pozdrawiam.
240 l roślinne