15.06.2014, 20:29
Ja swoje 50l roślinne trzymam na piecyku gitarowym z unikatowymi głośnikami, piec wykonany z płyty OSB wzmocnienia typu + i w kątach. Na tym pianka 2mm albo i cieńsza może 1mm i nie zauważyłem żeby się coś gięło. Płyta na szczęście nie należy do chudziaków.
Wydaje mi się jednak że aż takich wachań na płycie nie powinno być. Skoro są to chyba za mało wzmocnień albo za słabe.
Masz szkic poglądowy mojej szafeczki pod 140L 100x40x35.
To co jest żółte to są belki podtrzymujące blat właśnie przed takimi akcjami(oczywiście są w kolorze tylko na rysunku tak zrobiłem)
Belki są trzy: z przodu, z tyłu i po środku. Są przyklejone do blatu i boków szafki i dokręcone konfirmatami z boków i od góry blatu a potem bum zakrywa to okleina
No i półeczki na nawozy nie mogło zabraknąć, a kubły też się wciśnie!
Wydaje mi się jednak że aż takich wachań na płycie nie powinno być. Skoro są to chyba za mało wzmocnień albo za słabe.
Masz szkic poglądowy mojej szafeczki pod 140L 100x40x35.
To co jest żółte to są belki podtrzymujące blat właśnie przed takimi akcjami(oczywiście są w kolorze tylko na rysunku tak zrobiłem)
Belki są trzy: z przodu, z tyłu i po środku. Są przyklejone do blatu i boków szafki i dokręcone konfirmatami z boków i od góry blatu a potem bum zakrywa to okleina

No i półeczki na nawozy nie mogło zabraknąć, a kubły też się wciśnie!