11.04.2014, 10:19
Wyłączam do karmienia bo potem lata to jedzenie wokół całego akwarium
a tak wszystko opada w jednym miejscu i stamtąd rybki wyjadają. Bojownik już się nauczył, że delikatne pukanie w szybkę = pora na jedzenie, otoski myślę, że jeszcze "za świeże" i nie wiedzą, że chodzi o żarcie
Myślałem wczoraj nad obsadą do większego terra, więc napiszę od razu tutaj, aby nie robić nowego tematu.
Myślałem o amazonii ze względu na otoski.
10x otosek
1+2 pielęgniczka Agassiza
15x gupiki bądź neonki bądź miedzik obrzeżony
no i bojownik
Bojownik jest raczej przyjaźnie nastawiony. Zauważyłem, że do otosków czasem podpływa, popatrzy i odpływa. Chociaż nie wiadomo jak, by reagował na gupiki i ich kolorowe ogonki, stąd większe nastawienie na neonki. Co o tym myślicie?
Edit: akwa jednak 160l 80x40x50.
a tak wszystko opada w jednym miejscu i stamtąd rybki wyjadają. Bojownik już się nauczył, że delikatne pukanie w szybkę = pora na jedzenie, otoski myślę, że jeszcze "za świeże" i nie wiedzą, że chodzi o żarcie
Myślałem wczoraj nad obsadą do większego terra, więc napiszę od razu tutaj, aby nie robić nowego tematu.Myślałem o amazonii ze względu na otoski.
10x otosek
1+2 pielęgniczka Agassiza
15x gupiki bądź neonki bądź miedzik obrzeżony
no i bojownik

Bojownik jest raczej przyjaźnie nastawiony. Zauważyłem, że do otosków czasem podpływa, popatrzy i odpływa. Chociaż nie wiadomo jak, by reagował na gupiki i ich kolorowe ogonki, stąd większe nastawienie na neonki. Co o tym myślicie?
Edit: akwa jednak 160l 80x40x50.