05.02.2014, 19:58
(05.02.2014, 08:32)prof.Animal napisał(a): Ile Cię kosztowało to podłoże? Bo ma świetny kolor i rośliny pewnie też super rosną, ale zastanawiam się ile takie cudeńko by wyniosło 240l.
Co do akwa to zawsze chorowałem na gurami, świetne sąA roślinki na drugim planie robią taką ściankę, co wygląda naprawdę fajnie
http://allegro.pl/zestaw-podloza-jbl-man...57270.html
taki zestaw spokojnie starczy na 240 L ja dokupiłem do tego dodatkowo po 5 L ale nie potrzebnie w sumie
a cenna to już zalezy gdzie taniej znajdziesz samo Manado jest jałowe wiec coś pod nie trzeba dać i dobrze je wygotować ,akwa jakby miało butle bardziej by się zazieleniło ale to trochę dalsze planny , a Gurami polecam każdemu bardzo ciekawe ryby.(05.02.2014, 10:00)Limak napisał(a): Bardzo przyjemne dla oka akwarium, chociaż brakuje jakiegoś jeszcze korzonka jak dla mnie
Osiągnąłeś dobre wyśrodkowanie między planem na aranżację a naturalnym chaosem.
No i nie można nie wspomnieć o fantastycznym kontraście kolorów gurami do otoczenia. Na przyszłość pomyśl o dołożeniu jakichś rybek w ciepłych kolorach (pomarańcz, żółty, może czerwony) - to da jeszcze lepszy kontrast "elementów" tego baniaczka
Wiesz uważam że obsada jest już pełna może dojdzie jakiś zbrojnik jeszcze ale ten temat muszę przemyśleć korzeń i gałaz jest w akwa ale zbyt małe niestety ,większe na razie nie zmieszczą się wiec to będzie uwzględnione przy innej odsłonie zbiornika ale nie tak szybko

A roślinki na drugim planie robią taką ściankę, co wygląda naprawdę fajnie