• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Używane akwarium 200l, a brak jednej poprzeczki i 8cm ubytku fugi sylikonu

(13.12.2013, 16:54)oskar777 napisał(a):  Osobiście jak już bym się bawił w używane, wybrakowane akwarium to dałbym je do sklejenia na nowo zwłaszcza, że jakość tych spoin pozostawia wiele do życzenia. Tych kątowników (przeznaczonych do wykańczania paneli ściennych) w żadnym wypadku nie traktuj jako wzmocnienie bo nim zwyczajnie nie są. To zwykła cienka płyta (w stylu MDF albo drobno mielonej płyty wiórowej) oklejona folią w kolorze sosny w dodatku bardzo nie lubiąca wody. To szklane wzmocnienie na szybie skoro było to warto przykleić ponownie ale zleciłbym całość tych prac komuś doświadczonemu w klejeniu akwariów. Generalnie ja wyznaje zasadę, że używanych baniaków raczej się nie kupuje. Te rysy od żółwich pazurów lub kamieni nie będą miały raczej znaczącego wpływu na wytrzymałość szkła ale na pewno trudniej będzie się np. usuwało glony z szyby i dodatkowo obniżą walory estetyczne baniaka. Ile zapłaciłeś za ten baniak?
Zapłaciłem 120 zł z belką T8x30W z świetlówkami Aquarelle x2 30W oraz z lampką z żarówka 10.0 26W UVB oraz Pokrywą bez górnj części tylko boki, zrobione tak, że na bokach siada oświetlenie, można je sobie przesuwac jak się chce, czy dołozyc jeszcze jedną taką belkę. W sumie przekonały mnie same świetlówki i belka, którą myslę, że sama uzywana belka poszła by w tej cenie, belka wygląda podobnie jak ta http://www.aquatropshop.com/aquaristik/b...-5-cm.html jest pomalowana srebrnym spreyem i ma jedną naklejke Aquarien Varilux, stateczniki Sylvanii. Zastanawiam się czy nie sprzedać akwa po jeszcze okazyjniejszej cenie z odbiorem we Wrocławiu i tą belke też może ktoś byłby zainteresowany. Tak jak mówie ja akwa nie zalewałem, ale widziałem zdjęcia jak było full zalane i nic nie ciekło, może komuś byłoby potrzebne albo nawet same szybki do sumpa itp. Cena byłaby okazyjna.

Wiadomości w tym temacie
Używane akwarium 200l, a brak jednej poprzeczki i 8cm ubytku fugi sylikonu - przez bartekb89 - 13.12.2013, 16:19
RE: Używane akwarium 200l, a brak jednej poprzeczki i 8cm ubytku fugi sylikonu - przez oskar777 - 13.12.2013, 16:54
RE: Używane akwarium 200l, a brak jednej poprzeczki i 8cm ubytku fugi sylikonu - przez bartekb89 - 13.12.2013, 19:20
RE: Używane akwarium 200l, a brak jednej poprzeczki i 8cm ubytku fugi sylikonu - przez Cyber554 - 13.12.2013, 20:05
RE: Używane akwarium 200l, a brak jednej poprzeczki i 8cm ubytku fugi sylikonu - przez bartekb89 - 13.12.2013, 22:13

Skocz do: